Seçimlerden sonra ilk kez konuştu

AKP’nin Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçimlerle ilgili olarak ilk kez konuştu.

Seçimlerden sonra ilk kez konuştu
25 Haziran 2019 - 00:14
23 Haziran seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu kazandı. İmamoğlu, rakibine büyük fark attı.

AKP’nin Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, seçimlerle ilgili olarak ilk kez konuştu.

31 Mart seçimlerinde, AKP İBB’yi kaybedince arka arkaya yapılan itiraz açıklamalarını çoğunlukla Ali İhsan Yavuz yapmıştı. Yavuz, “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik” şeklinde açıklamalarıyla sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Yavuz, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'u kazanmak elbette çok önemliydi. Ancak yenileme sürecinde de sık sık dile getirdiğimiz üzere, seçim kurallarının eksiksiz uygulanmasını sağlamak ve yapılan kanunsuzlukları karşılıksız bırakmamak çok daha önemliydi.

Biliyoruz ki demokrasilerde seçim olmazsa olmazdır. O yüzden seçim iş ve işlemlerinin sıkı şekil kurallarına bağlı olarak uygulanması, süreçlerin; kimsenin şüphe ve endişe duymayacağı aleniklikte işletilmesi şarttır.

 

İşte buna katkı sağlaması bakımından İstanbul seçim yenileme süreci çok önemlidir. Zira süreçler, yeniden kanunun öngördüğü kurallara uygun hale getirilmiş ve gelecekte tekrar güvenli seçim süreçlerinin işletilmesi yolu açılmıştır.

Bizler elimizden geleni yapıp gerisini Allah'a havale eden tevekkül sahibi insanlarız. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi sürecinde, hep birlikte çok çalıştık. Sürece katkı veren herkese teşekkür ediyor,sonucun hayırlı olmasını diliyorum.Taptaze ümitlerle, durmak yok yola devam..."


YORUMLAR

  • 0 Yorum