Sedat Peker 'çürük raporu' alarak askerlik yapmadı

Eski ülkücü, yeni AKP'li Sedat Peker hakkında askerliğini 'homoseksüel ve madde bağımlılığı' nedeniyle yapmadığı iddiaları sosyal medyada yayıldı.

Sedat Peker 'çürük raporu' alarak askerlik yapmadı
08 Eylül 2017 - 23:22 - Güncelleme: 09 Eylül 2017 - 11:07
(Yurt Gazetesi) - Peker bu iddialara çok sert cevap verdi. Ancak Peker'in yaptığı açıklamada askerliğini yapıp yapmadığına dair hiçbir ifade yer almadı. Edinilen bilgiye göre her fırsatta 'vatan, bayrak, şehitlik' edebiyatı yapan Peker'in 'çürük raporu' alarak askerlik yapmadığı ortaya çıktı.

24tg.jpg

Günlerdir sosyal medyada eski ülkücü, yeni AKP'li Sedat Peker'in askerliğini 'homoseksüel ve madde bağımlılığı' nedeniyle yapmadığı iddiası yer aldı. Hatta bazı raporlarda sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı. Raporda homoseksüel ve uyuşturucu madde bağımlılığı tanısı nedeniyle askerliğe elverişli olmadığı belirtildi. Sosyal medyada o raporun 2011 yılında 12’ncisi düzenlenen İstanbul Bienali’nde sanatçı Kutluğ Ataman tarafından sergilendiği ortaya çıktı. Yani o rapor Sedat Peker'e ait değildi.


SEDAT PEKER 'ÇÜRÜK RAPORU' ALARAK ASKERLİĞİNİ YAPMADI

Eski ülkücü, yeni AKP'li Sedat Peker 1995 yılında Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nden aldığı 'çürük raporu' ile askerlikten muaf olduğu ortaya çıktı. Bu bilgiler 1998 yılında medyada yer aldı. Ancak hiçbir devlet kurumu bu konunun üzerine gitmedi. O dönemde  üst düzey bir emniyet yetkilisi, ‘‘Alınan rapor gerçek, ancak hastalığının tam adı belirtilmemiş. Bunu araştırıyoruz. Rapor illegal yollarla alınmış olabilir’’ ifadelerini kullanırken şöyle devam etmişti: ‘‘Kendisi sapasağlam bir yapıya sahip. Bu raporu verenler hakkında da soruşturma açılması gerekir’’ 

Ergenekon Davası'nda yargılanan uzun süre hapis yatan Sedat Peker için gizli tanık Poraz "Biz Sedat Peker teşkilatıyız. Bu teşkilatın başkanı Veli Küçük, ikinci kurmay başkanı Sedat Peker'dir". ifadelerini kullanmış, Sedat Peker gelirken askerlerin 'dikkat!' çekerek ayağa kalktığını iddia etmişti. Sedat Peker'in spor yaparken de bir çok fotoğrafı bulunuyor.

s3_9.jpg

FETÖ'CÜLER YAYIYOR

Peker askerlikle ilgili dün yaptığı açıklamada bunları FETÖ'cülerin yaydığını iddia etti. Peker FETÖ'cüleri bayrak direğini oturtacağını söylerken askerliğini neden yapmadığı ile ilgili hiçbir bilgi vermemesi dikkatlerden kaçmadı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum