Selçuk Geçer uyardı: Felaket geliyor

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Geçer, "Uyarıyorum" diyerek doların patlama yapacağını belirterek felaket olacağını söyledi.

Selçuk Geçer uyardı: Felaket geliyor
28 Eylül 2022 - 22:36

Selçuk Geçer, son yayınladığı videoda "Uyarıyorum" diyerek diyerek dolar kıtlığının derinleşeceğini söyledi. Dış ticaret açığının gittikçe aç arttığını belirten Selçuk Geçer, yüzde 100 dolar patlamasına hazır olun uyarısı yaptı. 

Dış ticaretin Temmuz ayı itibariyle 1,7 milyar dolara geldiğini söyleyen Selçuk geçer, geçen aydan bu yana yüzde 147'lik bir artış olduğunu söyledi. Faizlerin indirilmesine rağmen enflasyonun düşmediğini dile getiren Selçuk Geçer, hükümetin doları düşürerek ihracatı artırmaya çalıştığını iddia etti. Selçuk Geçer'in iddiasına göre ise bu durumun doğru çıkması mümkün değil. Selçuk Geçer ayrıca ithalat ile ihracat arasındaki makasın her geçen gün arttığını belirtti.

 

İhracatın her geçen gün biraz daha daraldığını ifade eden Selçuk Geçer, sözlerini şöyle sürdürdü İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.

DIŞ TİCARET AÇIĞINDA KORKUNÇ RAKAM

Selçuk Geçer, ihracatın azaldığını, ithalatın ise arttığını belirtirken bu durumun büyük bir dış ticaret açığına neden olduğunu söyledi.

Geçer açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye'den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu."

 

DOLAR KURU FIRLAYACAK

Türkiye'de yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, İnsanların fakirleşerek bankacılık sektörünün karını katlamaya başladığını söyledi.

Selçuk Geçer konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı:

"Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı."

DOLARDA YÜZDE 100 HAREKET GELEBİLİR

Selçuk Geçer'in açıklamalarının en korkutan yanı ise dolarda yüzde 100 hareketin gelebileceğini söylemesi oldu.

 

İşte Selçuk Geçer'in o sözleri:

"Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum