Sen oyna Yıldırım

Milli takımımız ülkemiz adına bir hayal kırıklığı daha yarattı. Ülkemiz adına asıl hayal kırıklığı Federasyon Başkanımız Yıldırım Demirören'dir.

Sen oyna Yıldırım
07 Ekim 2017 - 11:40 - Güncelleme: 07 Ekim 2017 - 12:40
Böyle bir başkandan başka bir milli takım oluşması da beklenemezdi. Müsabakaya baktığımız zaman Milli Takımımızın ne bir sistemi var ne bir taktiği var, ne oynadığı belli değil. Eksiklere bakacak olursak;

1- Dünyanın en ağır orta sahası kurulu; Emre Belözoğlu, Nuri Şahin, Oğuzhan hepsi gelip defanstan top almakta çok ağır ve paralel pas yapmakta ve ofansa hiçbir katkı sağlamamakta. Baktığımız zaman Burak ile Cenk Tosun sıkı markaj altına alınmışsa orta sahadan sürpriz koşular yapacak orta saha oyuncularına ihtiyaç var. Ama maalesef orta sahadan forveti destekleyen bir tane sporcu görememekteyiz.

2- Burak ile Cenk çift santrforsa sistem 4-4-2 olmalı, mutlaka kanatlar çok iyi kullanılmalı. Sağlı-sollu kombine ataklarla bu sporcular beslenmeliydi ve pozisyon üretilmeliydi. Maalesef solda oynayan Arda çok formsuz, sağda zaten boş kimse yok. Böyle olunca da tek kanatla akın yapmaya çalışan bir takım ve üretkenlik adına da hiçbir pozisyon üretemeyen bir Arda.…

3- İzlanda'ya baktığımız zaman adamlar hücum yapıyor sonra da defansa çekiliyorlar, birinci bölgede katı savunma yapıyorlar. Yani bir taktik ve oyun disiplini var. Milli Takımımızda kimin nerede oynadığı, kimin nereye pas atacağı, kimin top rakibe geçince nerede pozisyon alacağı, topa sahip olunacağı zaman nasıl akın yapacağı hiçbir şey belli değil. Bir mahalle takımı gibi kimin ne yaptığı muallak. Yani Emre ile Nuri'nin yaptığı iş aynı ve ikisi de aynı işi yapmaya çalışıyor. Rakibin kapanacağı belli, dar alanda rakibi eksiltecek ve pozisyon yaratabilecek oyunculara ihtiyaç vardı. Ama hoca da onları oynatmayarak kulübede bekletti.

Futbol çok çabuk ve hızlı oyuncularla oynanır. Bu kadar ağır ve yavaş oyunculardan kurulu orta saha ve milli takımdan başarı beklemek imkânsız… Artık emekliliği gelmiş Demirören ve Lucescu lütfen Türk futbolunun yakasından düşün. Bu işi yaşamış, eğitim düzeyi yüksek eski futbolculara bu işi bırakın. Teknik direktör olarak genç bir hocaya ve yapılanmaya bu işi devredin ve ayrıca ileride yıldız olabilecek çok genç ve hızlı oyunculara sahibiz. Artık yeni bir kadro ile önümüze bakalım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum