Şenol Güneş: Bir oyuncunun lafıyla antrenörlüğümü tartışacaksak...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Alanyaspor'u 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu

Şenol Güneş: Bir oyuncunun lafıyla antrenörlüğümü tartışacaksak...
28 Ocak 2023 - 10:21 - Güncelleme: 29 Ocak 2023 - 10:24

Valerien Ismael'in ayrılmasından sonra iki kere üstü üste şampiyon yaptığı Beşiktaş'a dönen deneyimli teknik adam, Alanyaspor'u mağlup ettikleri maçtan sonra önemli açıklamalar yaptı. İşlerinin zor olduğunu belirten Güneş, "Geriden geliyoruz, işimiz hala zor. Buradan mahcup çıkmak istemiyorduk. Bizim öne çıkacağımız bir durum yok. Oyuncu ve taraftar sahnede. Oynayan ve oynatan onlar." dedi.

"Hem oyuncuların, hem camianın kazanmaya ihtiyacı var. Bazı oyuncuların morali bozuktu, onları düzelttik." diyerek takımdaki gelişimin sırrını veren Güneş, "Herkes gelip gidiyor ama taraftar hep var, Beşiktaş hep var. Taraftarımız bize coşku verdi." ifadelerinde bulundu.

'Durumumuz hala sıkıntılı'

Güzel futbolun öne çıkacağı vurgusunu yapan tecrübeli teknik adam, "Bizim şu andaki durumumuz hala sıkıntılı. Öyle bir durumdayız ki hem kadro oluşturacağız hem yarışacağız, geriden geliyoruz. Beşiktaş büyük bir camia ve bu camiayı coşturan taraftar. İşin sahibi de onlar. Biz gelip gidiyoruz, taraftar kaybolmuyor. Samimi olarak hem eleştiren hem takıma sahip çıkan onlar. Futbol oynayıp sonuçlar da gelince destek artıyor. Bunu daha da fazla coşkulu hale getirebiliriz. Taraftara teşekkür ediyorum. Oyunculara da teşekkür ediyorum, buna cevap verdikleri için. Müsabakalar azaldıkça oyun da güzelleşmeye başlıyor. Hala bizim aradığımız yer de değiliz. İşimizin zorluğu bu. Artık rekabetin daha fazla olduğu, güzel futbolun öne çıkacağı dönem olacak." şampiyonluk yolunda işlerinin zor olduğunu hatırlattı.

Dele Alli yorumu

Güneş, dün akşam golünü atarak moral bulan İngiliz yıldız hakkında da yorumlarda bulundu.

"Koşmak için burada. Bizim peşin hükmümüz yok. Oyuncuyla tartışmadık. Buraya gelenler büyük oyuncular. Kaliteli, takıma katkı yapan oyuncu oynayacaktır. Bugün iyi oynadığını düşünüyorum. Fiziksel olarak sorunu yok, verim olarak da yapması lazım. Bugün attığı golün dışında top kopan bir oyuncuydu. Geçmişteki güzellikleri anmak güzel. Bugün de yeni bir dönem başlıyor. O zamanın güzelliklerini yaşayalı, eksiklerini giderelim."

Weghorst'a idman yanıtı!

Şenol Güneş 'Türkiye'deki antrenmanlardan memnun değildim' açıklaması yapan Weghorst'a da yanıt verdi.

"Dünya Kupası’na giderken bana ihtiyacı olduğunu söylüyordu. Son anda çağrıldı takıma. Burada yürekten oynuyordu ama gitti, orada maçta oynadı. Burnley’den Beşiktaş’a geldi, bizde oynadığı oyunla Manchester United’a gitti. Sorunun cevabı saklı zaten. Eğer bir yerden yukarı gidiyorsan iyi cevap almanız lazım. Oyuncu benim oyuncum, Allah razı olsun. Bir oyuncunun söylemiyle benim antrenörlüğümü tartışacaksak, benim bir söylemimle oyuncu uçar. Kim Min-jae, Fenerbahçe’ye geldi, oradan Napoli’ye gitti. Biz hep kötümseriz, bizim hocamız yapamaz, hangi antrenmana geldiniz, niye fizik gücümüz arttı o zaman. Yalan doğrudan kaçar, doğruları söylerseniz onlar ortada kalmaz. Bu tür söylemler piyasada prim yapıyorsa yanlış yapıyorsunuz. Biz insana insan gözüyle bakarız, ayrım yapmayız. Bizde kendi insanımızı yok etme anlayışı var." şeklinde konuştu.
Beşiktaş evinde güle oynaya!Beşiktaş evinde güle oynaya!

YORUMLAR

  • 0 Yorum