Şenol Güneş Oyuncularımın alnından öpüyorum

Arnavutluk maçındaki galibiyetin ardından açıklama yapan Güneş, oyuncuların üzerindeki baskının daha da arttığını ifade etti

Şenol Güneş Oyuncularımın alnından öpüyorum
12 Ekim 2019 - 09:22 - Güncelleme: 12 Ekim 2019 - 09:57
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, zor bir mücadele oynadıklarını ifade ederek, "Olağanüstü zor bir dönemden geçiyoruz. Zor ve stresli bir maç oynadık. Kendi sahamızda zorlandığımız bir gerçek. Bütün taraftarları tebrik ediyorum, oyuncularımın alnından öpüyorum" dedi.



2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7'nci maçında Arnavutluk'u evinde 1-0 mağlup eden A Milli Takım'ın teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Taktığı bordo-mavi kravat hakkında kendisine eleştiri yöneltilen Güneş, "Türkiye'nin en üzüntülü olduğu bir dönemde manasız, çirkin bir şey konuşuyoruz. Futbola bile girmek istemiyorken başka şeylere giriyoruz. Kravatın maçla ne alakası var. Elbise sponsordan geldi giydim. Haftaya da başka bir elbise giyeceğim" dedi.

Beklenti gerginliğe neden oldu



Beklentinin artması nedeniyle oyuncuların üzerindeki gerginliğin arttığını söyleyen Güneş, "Genel olarak bütün oyuncular bugün istekliydi. Rakibe hücum ettiğimizde çok top kayıpları yaptık. Topu çevirmede eksikliklerimiz oldu. Hatta sonlara doğru çıkarken top kaybı ve pozisyonda verdik, onlarda net pozisyonlar buldular. Bunlar bizim eksikliklerimizdi. Dikkatimiz vardı ama topu yavaş çevirmemiz, kanattan topları getirememiz kısır bir maç ortaya çıkardı ama sonuçta kazandık, hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu. 

"Fransa'yla beraberlik istemem"



Fransa maçında kendilerine beraberlik yettiğini ancak beraberlik istemediğini ifade eden deneyimli teknik adam, Arnavutluk maçını final müsabakası olarak değerlendirdiklerini fakat Fransa'nın da güçlü bir rakip olduğunu söyledi. Güneş, Fransa'nın sahasında oynayacaklarını da sözlerine ekledi.

Arnavutluk ilk maçta daha iyiydi



Arnavutluk takımının oynadıkları ilk maça göre daha iyi durumda olduğunu belirten Güneş, "Arnavutluk, ilk maça göre daha kompakt oynadı. İkinci ve üçüncü bölgede etkili bir takım. Defansını rahat bırakırsanız, uzun toplarla etkili çıkıyorlar. Bu maçı da kazansalardı şansları olacaklardı. Fizik olarak da iyi bir takım. Maçı taşıyacak oyunculardan kurulu bir takım. Onları da tebrik ediyorum" dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum