Siyasetçilerin ve medyanın Kılıçdaroğlu'na bir özür borcu var

Fatih Altaylı: “300 milyar dolar getireceğim” diyen Kılıçdaroğlu’na demediğini bırakmayan siyasetçilerin ve medyanın Kılıçdaroğlu’na bir özür borcu var "Kılıçdaroğlu’nun çıkıp 'Tefecilerden para mı dileniyorsunuz?' diye sorma hakkına sahip"

Siyasetçilerin ve medyanın Kılıçdaroğlu'na bir özür borcu var
09 Ağustos 2023 - 11:29 - Güncelleme: 09 Ağustos 2023 - 12:03

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesinde gerçekleştirdiği yurt dışı gezilerinin ardından yaptığı, “300 milyar dolar getireceğim” açıklamasını sert dille eleştirenlerin özür borcu olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tefeci parası” göndermesi ile, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, “Bu para neyin karşılığında geliyor? Emperyalistlerin çıkarlarını koruman karşılığında mı” sorusunu hatırlatan Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün Batılı banka ve fon yöneticileri ile gerçekleştirdiği görüşmeye işaret etti.

 

“Aradan 3 aya yakın bir zaman geçti. Şimdi aynı Batılı fon ve bankalarla görüşen Erdoğan’ın Bakanı Mehmet Şimşek ve Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan. Elbette şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkıp ‘Tefecilerden para mı dileniyorsunuz?’ diye sorma ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı’na dönüp, ‘Emperyalistlerin çıkarlarını koruma karşılığında mı Batılı banka ve fonlardan para alacaksınız?’ diye itham etme hakkına sahip” diyen Altaylı, “Dün Batılı kaynaklardan 300 milyar dolar getireceğini söylediği için Kılıçdaroğlu’na demediğini bırakmayan siyasetçilerin ve o siyasetçilerin emrindeki medyanın Kılıçdaroğlu’na bir özür borcu var” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum