Skandal görüntüler... YPG'den DEAŞ'a kıyak

Eli kanlı terör örgütü YPG/PKK, TSK'nın terörden temizlediği Tel Abyad ilçesinde hapishanenin kapılarını açarak terör örgütü DEAŞ mensuplarını serbest bıraktı. ABD Başkanı Donald Trump da, "Kürtler bizi savaşa dahil etmek için DEAŞ mensuplarını serbest bırakıyor olabilir" dedi

Skandal görüntüler... YPG'den DEAŞ'a kıyak
14 Ekim 2019 - 21:07 - Güncelleme: 15 Ekim 2019 - 09:01
Suriye'nin kuzeyine çöreklenen, İsrail ve ABD'nın palazlandırdığı terör örgütü YPG/PKK, TSK'nın Pazar günü terörden arındırdığı Tel Abyad'da DEAŞ'lıların kaldığı hapishanenin kapılarını açarak, teröristleri serbest bıraktı.



ABD Başkanı Donald Trump da, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kürtler (YPG/PKK) bizi savaşa dahil etmek için bazılarını (DEAŞ mensuplarını) serbest bırakıyor olabilir" ifadesini kullanarak, durumu dünyaya ilan etti.



YPG/PKK'nın DEAŞ'lı teröristleri serbest bırakması, "YPG/PKK, DEAŞ'a karşı mücadele veriyor" tezinin çökmesine yol açtı. Son yaşananlar iki terör örgütünün aynı kaynaktan beslendiğini ortaya koyuyor.



Görüntüler ortaya çıktı



Bu arada Tel Abyad'da PKK/PYD-YPG teröristlerinin kontrolünde olan ve DEAŞ'lıları serbest bıraktıkları hapishanenin görüntüleri ortaya çıktı.



Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, varılan mutabakat kapsamında Türkiye'nin kontrolü sağlamaya hazır olduğu Tel Abyad'daki hapishanenin boş olduğu tespit edildi. Hapishane teröristlerce tamamen boşaltılırken yüksek duvarlarla çevrili binanın açık kapıları dikkat çekti.



YPG'li teröristlerin terk ettiği hapishanede terör örgütü elebaşının posterleri ile çeşitli dosyalar da görüntülere yansıdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin açıklamasında, "DEAŞ hapishanesine gittiğimiz zaman bunun YPG'li teröristler tarafından boşaltıldığını, oradaki DEAŞ'lıların kaçırıldığını gördük" ifadelerini kullandı.



Trump'tan yaptırım tehdidi



ABD'de Fox televizyonunda yayımlanan "Fox&Friends" programındaki bir katılımcının ABD'nin bölgede yeni bir savaşın içine girdiğine dair yorumunu eleştiren Trump, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Brian Kilmeade, Fox and Friends'te konuyu tamamen yanlış yorumladı. 200 yıldır savaşan halklar arasında yeni bir savaşa girmiyoruz. Avrupa'nın kendi DEAŞ tutuklularını geri alma şansı vardı ama bedelini ödemek istemediler, 'ABD ödesin' dediler. Kürtler bizi savaşa dahil etmek için bazılarını (DEAŞ mensuplarını) serbest bırakıyor olabilir. Türkiye ve Avrupa onları kolayca yakalayabilir ama ellerini çabuk tutmalı. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor. İnsanlar gerçekten NATO ülkesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi mi düşünüyor? Sonu gelmeyen savaşlar bitecek. Bizi Orta Doğu batağına çekenler şimdi orada kalmamızı en çok isteyenler."

YORUMLAR

  • 0 Yorum