Son anket sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanlığı, AKP, CHP, İYİ Parti, MHP, DEVA ve Gelecek Partisi'nin oy oranları

Son anket sonuçları açıklandı
11 Ağustos 2020 - 09:54
Kamuoyu araştırma şirketi Sonar'ın "Türkiye geneli siyasi eğilimler ve gündem araştırması Ağustos 2020" anketine göre yarın seçim olsa AKP yüzde 39.8, CHP yüzde 27.2, MHP yüzde 11.3, İYİ Parti yüzde 10.4 ve HDP yüzde 8.4 alıyor. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu yeni partiler ise yüzde 1'in altına altına kalıyor.
SONAR Araştırma'nın başkanı Hakan Bayrakçı, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında yaptığı son anket rakamlarını paylaştı. Sonar'ın anketine göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti yüzde 39.8 alırken Cumhur İttifakı'nın diğer üyesi MHP yüzde 11.3 oy oranına ulaşıyor. CHP yüzde 27.1'e çıkarken, İYİ Parti ise yüzde 10.4 oy alıyor. HDP ise yüzde 8.3 ile baraj altı görünüyor.

"Yüz yüze anket yöntemi'' kullanılarak yapılan araştırmada, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo demografik gruba mensup kişilerden yaş, cinsiyet ve şehir kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 2 bin 850 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. 

HDP BARAJI GEÇEMİYOR

"Bu Pazar günü bir genel seçim (Milletvekilliği seçimi) olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplar ise şöyle:


AK Parti: Yüzde 39.8

CHP: Yüzde 27.1

MHP: Yüzde 11.3

İYİ Parti: Yüzde 10.4

HDP: Yüzde 8.3

Ankete göre; Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu yeni partilerin ise yüzde 1'in altında kalıyor. 


CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 

İsim vermeden açık uçlu sorulan "Bu Pazar günü bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, isim olarak düşündüğünüzde Cumhurbaşkanı olarak kime oy verirsiniz?" sorusuna ise yüzde 41.5 oranında 'Tayyip Erdoğan' cevabı verilirken, ikinci sırada yüzde 9.1'le 'Ekrem İmamoğlu' var. Meral Akşener'in yüzde 7.2 ile üçüncü sırada olduğu ankette Muharrem İnce ise yüzde 6.8 ile dördüncü sırada.

Kaynak Yeniçağ: Son anket sonuçları açıklandı: Cumhurbaşkanlığı, AKP, CHP, İYİ Parti, MHP, DEVA ve Gelecek Partisi'nin oy oranları

YORUMLAR

  • 0 Yorum