Soner Yalçın yazdı Kim faşist

Yıl, 1938. Hitler, Südet bölgesini ilhak ederek Çekoslovak devletine karşı hamle yaptı. Ardından Avusturya'yı işgal etti.

Soner Yalçın yazdı Kim faşist
11 Ağustos 2022 - 11:30

Yıl, 1939.

Hitler 23 Ocak'ta Alman parlamentosu Reichstag'ta yaptığı konuşmada Yahudilerin sonunu getireceğini söyledi.

Avrupa'da savaş atmosferi oluşurken, 20 Şubat 1939 günü ABD/New York Madison Square Garden'da binlerce kişinin katıldığı miting oldu. Katılımcıların ellerinde Amerikan ve Nazi bayrakları vardı. Yapılan konuşmada, “George Washington yaşasaydı, Hitler ile arkadaş olurdu” denildi.

ABD tarihinin en büyük mitingi düzenleyen örgüt, 19 Mart 1936'da kurulan ABD'deki Nazi örgütüydü: Alman Amerikan Birliği veya Alman Amerikan Federasyonu…

Başkanı Almanya doğumlu Amerikan vatandaşı eski asker Fritz Julius Kuhn idi. Hitler ile direk görüşüyordu.

Merkezi New York'taki bu faşist örgüt Pensilvanya ve New Jersey gibi eyaletlerde hayli güçlüydü.

Kuşkusuz, sembolü-bayrağı gamalı haç idi…

Kuşkusuz, solcu ve Yahudi düşmanıydı…

Camp Nordland, Camp Siegfried, Grafton, Camp Hindenburg, Sellersville, Camp Highland, Deutsch Horst Country Club, Camp Bergwald gibi ABD'de bir dizi yarı askeri eğitim kampları vardı.

Örneğin New Jersey'deki Camp Nordland kampı 204 dönümdü ve ırkçı Ku Klux Klan'ın da destek verdiği etkinliklerine on bin kişi katıldı!

Bitmedi:

DİĞER ÖRGÜTLER

O dönem ABD'de tek faşist örgüt yoktu.

MeselaSilver Shirts olarak bilinen ve eski gazeteci W. Dudley Pelley tarafından 1933'te kurulan, merkezi Kuzey Carolina-Asheville'de bulunan “Gümüş Lejyonu/ Gümüş Gömlekliler” vardı.

Paramiliter/ yarı askeri bu faşist örgüt, Hitler'in Kahverengi Gömleklilerini, Mussolini'nin Kara Gömleklilerini örnek aldı.

ABD'yi Yahudi komünistlerden kurtarmaya yemin ettiler.

MeselaChristian Nationalist Crusade olarak bilinen, din adamı Gerald LK Smith tarafından Missouri- St. Louis'te kurulan anti-semitik “Hıristiyan Milliyetçi Haçlı Seferi” adlı faşist örgüt vardı. Sadece Yahudilere, solculara değil caz müziğine de düşmandılar!

MeselaHıristiyan Cephesi vardı; Peder Charles Coughlin tarafından New York merkezli kurulan faşist örgüt…

Mesela, Kuzey Amerika Faşist Birliği/ FLNA vardı. Faşist İtalyan-Amerikan örgütleri için bu şemsiye grup 1924'de kuruldu. İtalya'da faşizmin yükselişiyle birlikte, ABD'deki İtalyan-Amerikan topluluklarında Mussolini'nin yaptığı gibi- Fasci ligi (Dövüş Kulüpleri) oluşturmaya başladı. Kırkı aşkın kulüp vardı böyle…

Sadece İkinci Dünya Savaşı öncesinde değil; savaştan sonra da ABD'de faşist-Nazi örgütler kurulmaya devam etti.

Mesela, eski asker G. Lincoln Rockwell tarafından Virginia- Arlington merkezli kurulan Amerikan Nazi Partisi/ANP bunlardan biriydi.

Uzatmayayım. Hepsi ırkçıydı. Gamalı haçlı geçit törenleri, mitingler düzenlediler. Solcular ve Yahudiler arasında ayrım yapmadılar; içlerine şeytan kaçmıştı bunların!

HÂLÂ DESTEKLİYOR

Zamanım olsa “ABD'nin Faşist Yüzü” adlı kitap yazmak isterdim. En başa “Kara Kutu” kitabımda yazdığım Rockefeller Vakfı'nın Almanya ve ABD'deki faşist ırkçı enstitülere yaptığı büyük bağışları koyardım.

Rockefeller, insanların genetik açıdan kontrol altında tutularak ve ayıklanarak insan ırkının ıslah edilmesine/ öjeni çalışmalarına büyük destek verdi. Yani, Naziler-Hitler bir günde ortaya çıkmadı! Neyse…

Bu kadar sözü etmemin nedeni var.

Son dönemlerde özellikle Ukrayna- Rusya savaşıyla bir kara propaganda dillere pelesenk oldu:

-Putin faşist.

-Rusya faşist.

Peki, kim anti-faşist? ABD imiş! Ukrayna'daki eli silahlı faşist (üniformalarında ve bayraklarında Nazi sembollerini kullanan) Azak Taburu'nu desteklemesi falan hep göz ardı ediliyor.

Bu neo-Naziler, 2014'teki Maidan Olayları'ndan beri Kırım ve Donbass'ta binlerce insanın ölümünden ve binlerce insanın yerinden edilmesinden sorumlu değil mi?

Örgütün kurucusu Andriy Biletski'nin şu sözü unutulabilir mi:

-“Ukrayna'nın ulusal amacı, Yahudilerin yönettiği alt-insanlara (Untermenschen) karşı dünyanın tüm beyaz ırklarına son Haçlı Seferi'nde önderlik etmektir.”

ABD'deki faşist örgütlerden bunun farkı ne?

ABD, Nazi örgütlerini destekleyen karanlık yüzü gibi, bu faşistlere verdiği desteklerin de bilinmesini istemiyor.

Evet, Hitler'e dün verdiği desteğini bilmenizi istemedikleri gibi bugün de bunları bilmenizi istemiyor.

Biliniz ki: Yahudi V. Zelenski'yi Ukrayna'nın başına getirmelerindeki amaç, faşistlerin yaptığı kıyımın üstünü kapatmaktı…

Soner Yalçın

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum