Sophia İle Tanıştınız Mı?

Bugün artık robot teknolojisi hızla gelişiyor. Bunun en önemli sebebi gelecekte insan hayatını kolaylaştıracak birçok işte robotların kullanılmasının planlanması ve birçok şirketin de bu pastadan bir pay almak istemesi.

Sophia İle Tanıştınız Mı?
17 Eylül 2017 - 12:51



 Giyilebilir robotlardan, iki ayaküstünde duran robotlara kadar çok farklı uygulamaları olan robotlar, gelecekte birçok işi bizim yerimize yapıyor olacaklar. Yapılan araştırmaya göre otomasyon ve yapay zekasayesinde, yirmi yıl içinde gelişmekte olan ülkelerdeki işlerin % 85’ini robotlar yapacak.

Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sophia, bugüne kadarki robotların içerisinde insana en yakın olanı. İçerisindeki yapay zeka sayesinde sizinle şakalaşıyor, sorularınıza mantıklı cevaplar veriyor ve bunları yaparken de 3000’e yakın insan mimiğini taklit ediyor. Sizin yüz mimiklerinizi de okuyarak, duygu durumunuzu analiz ediyor ve size buna göre cevaplar veriyor.













İnsanlarla Konuştukça Öğreniyor

Sophia’ya dikkatli bakarsanız yüzü de sizi oldukça tanıdık gelebilir. Bunun sebebi modellemesini ünlü sinema sanatçısı Audrey Hepburn’den esinlenerek yapmış olmaları. Hatta güzelliği ile geçtiğimiz günlerde Elle dergisine de kapak oldu. Firmanın söylediğine göre Sophia etrafındaki insanlar ile iletişime geçtikçe onlardan yeni şeyler öğrenerek kendini ve cevaplarını geliştiriyor. Bu yüzden de lütfen benimle iletişime geçerken kibar ve gerçekçi olun diyor.

Sophia’nın ileride daha da geliştirilerek eğlence, hizmet ve sağlık gibi sektörlerde kullanılması planlanıyor. Hatta Hanson Robotics gelecekte seks hayatımızışekillendirecek robotların geliştirilmesine de yardımcı oluyor. Bu da robotların gelecekte yatak odalarımıza kadar girebileceğini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Jimmy Fallon’ın Tonight Show adlı talk şovuna da konuk olan Sophia herkesi kendine hayran bıraktı.

Bonus: Sophia ile yapılan kısa röportajı izleyince neler yapabildiğine siz de şapka çıkartacaksınız.

https://www.gelecektengelen.com/sophia-ile-tanistiniz-mi/



YORUMLAR

  • 0 Yorum