Sosyal medyada yayılan tehlikeli moda

Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlar Artık devir Instagram, Snapchat gibi uygulamaların devri. Yeryüzünde milyonlarca kadın bu tür sosyal medya uygulamaları için fotoğraf çekiyor, o pozları filtreler yardımıyla "makyajlıyor" kusurlarını rötuşlayıp kendini istediği gibi gösteriyor.

Sosyal medyada yayılan tehlikeli moda
27 Mart 2019 - 11:46

Ama iş sadece bununla sınırlı kalmıyor son dönemde. Tahmin edilenden çok daha fazla sayıda kadın, bütün bu sosyal medya ve akıllı telefon uygulamalarını kullandıktan sonra bununla yetinmeyip estetik cerrahların kapısını çalıyor. İstedikleri tek şey akıllı telefon ve sosyal medya uygulamalarının filtreleri yardımıyla yaptıkları değişiklikleri gerçek hayata da uyarlamak.



Yani bir başka deyişle birçok kadın estetik kliniklerin kapısını çalıp doktorlardan "kendilerini baştan yaratmalarını" istiyor. En çok talep edilen estetik uygulama ise sanıldığı gibi burun ya da göğüs değil kalça. Özellikle de Brezilya kalçası denilen büyük, kalkık ve hafifçe dışarıya doğru çıkık kalça. 



BACKGRID USA, INSTAGRAM


Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlar

Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Nicki Minaj gibi kıvrımlı ünlülerin yaygınlaştırdığı bu moda ünlü olmayan kadınlar arasında da ciddi bir salgına dönüştü.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarAmerikan Plastik Cerrahlar Birliği'nin verilerine göre 2000 yılından bu yana ABD'de estetik operasyonlar yüzde 160'ın üzerinde artış gösterdi. Bunlar arasında Brezilya kalçası hatırı sayılır bir yer tutuyor.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarVerilere göre sadece geçen yıl 24 bin tane Brezilya kalçası operasyonu yapıldı. Üstelik bu operasyon, estetik müdahaleler arasında en risklilerden biri olarak nitelendirilmesine rağmen.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarDoktorlar çok sayıda kadını ameliyat masasına kadar getiren bu durumu "snapchat dismorfisi" olarak nitelendiriyor. Bu tür kişiler bir kusur olsun olmasın sürekli bedenleriyle meşgul olup, düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Bununla da kalmayıp estetik cerrahların kapısını çalıyorlar.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarEstetik cerrahlar tüm bedensel kusurları ortadan kaldıran Snapchat ve Instagram filtrelerinin, kişilerde dismorfik davranışların gelişme oranını artırdığı konusunda uyarıda bulunuyor.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarGelişen teknolojiyle birlikte estetik cerrahide de akımlar ortaya çıkıyor. Öyle ki göğüslerin, burnun ya da kalçanın görüntüsü bile bu akımlara göre tıpkı bir elbise değiştirir gibi değiştirebiliyor.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarSon dönemin en çok öne çıkan trendlerinden biri ise Brezilya kalçası. Kalçanın, yağ eklenerek büyütüldüğü ve şekillendirildiği bu uygulama Kim Kardashian, Jennifer Lopez gibi ünlülerin sosyal medyadaki görüntülerinin de etkisiyle çok yaygınlaştı.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarBir estetik cerrah, 20 yıl önce kalçalardan yağ çektiğini ama şimdi kalçalara yağ eklediğini söyleyerek estetik trendlerdeki değişimi de gözler önüne seriyor.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarEstetik cerrahların dikkat çektiği bir başka ayrıntı ise bu tür operasyonların tehlikesi. Ama bu tehlike bile birçok kadını bu operasyonu yaptırmaktan alıkoymuyor. Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarEstetik cerrahların anlattığına göre Brezilya kalçası operasyonlarında vücudun başka bir bölgesinden alınan yağ, kalçaya enjekte ediliyor.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarAncak bu bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Kalçaya enjekte edilen bu yağ, vücudun başka bir noktasına örneğin akciğerlere ya da beyde ulaşabiliyor. Bu da hayatı tehdit eden sorunların ilk adımı olabiliyor.Brezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlarBrezilya kalçası için ölümü bile göze alıyorlar



YORUMLAR

  • 0 Yorum