Soylu İstanbul'a kayyum atanmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.

 Soylu İstanbul'a kayyum atanmayacak
08 Eylül 2019 - 10:04 - Güncelleme: 08 Eylül 2019 - 11:18
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul ve Ankara’ya kayyum atanması söz konusu değil. Kayyum atanması için terörle ilişkili olması gerekir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı pejmürde açıklamasının ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacağı iddialarıyla alakalı geniş değerlendirmesini Pazar günü yapacağını açıklamıştı. Soylu CNN Türk’te katıldığı canlı yayında merakla beklenen açıklamayı yaptı. Soylu, İstanbul ve Ankara’ya kayyum atanmasının mümkün olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“İstanbul Haziran’da bir karar verdi. Bu karar İstanbul’da bir belediye başkanının seçilme kararıdır. Bu karar demokratik ve hukuki bir karardır. Burada seçmenin oy vermesinin bir sebebi vardır. Burada elde edilen bütçeyle hizmetleri koordine edilmesi… Vatandaş Çöpümü topla, suyumu akıt, ulaşım imkanlarını ortaya koy dedi. Belediye Türkiye'yi idare etmek için seçilmez. Belediyeler önemli yerlerdir. Türkiye politikalarına bir şekilde hevesli olabilirsiniz. Biz de bu milletin içinden geldik. Arkamızda büyük lobiler de yok. Önce işinizi yapacaksınız. Buradan kalkıp İstanbul seçmeninin meşruiyetini bir meşruiyetsizlikle ciro etmek olmaz. Ben de İstanbul’da oy verdim. Orada ‘Size 16 milyon İstanbullunun selamını getirdim’ dedi. Ben öyle bir selam göndermedim.

Bu iş bir belediye başkanının işi değil. Bunu ben değil, İstanbul seçmeni değerlendirir.  Bir İçişleri Bakanı olarak yanlış yapılanı uyarmak benim hakkım. Bu işin bu boyunu nasıl değerlendirileceğini ortaya koymak benim hakkım. Bizzat terör örgütünün görevlendirdiği kişilere moral verenleri uyarmak benim hakkım. İstanbul ve Ankara’ya kayyum atanması söz konusu değil. Kayyum atanması için terörle ilişkili olması gerekir.”

Kaynak Yeniçağ: Bakan Soylu'dan kayyum açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul'a kayyum mu atanacak?" sorusuna, "Pazar günü açıklayacağım" yanıtını vermişti. Hakan Çelik'in konuğu olan Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

-Kadın cinaytlerinde 2019'da bir artış söz konusu oldu.

ABD ile ortak kara devriyesi

-Türkiye son yıllarda özel bir sorumluluk hissetiği bir rolü üstleniyor. Tarihsel ve komşu sorumluluğunu yerine getiriyor. Burada işimizin kolay olmadığını söylemeliyiz. Bu coğrafyanın tam ortasındayız. Türkiye burada pasif bir durumda olmadı şimdiye kadar. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde. Adımlar attı.

-Dünyada kendini gösterdi ve belli etti. ABD kendi askerleriyle bizim askerlerimizin birlikte devriye yapmasını kabul ettiyse bu Türkiye'nin başarısıdır. Türkiye burada hiç geri adım atmadı. Bunu insanlık adın atıyor.

-Bizi gemiye yaklaştırmıyoruz. O eylemin sert olmasının nedeni 'biz diğer ülkeler gibi düşünmüyoruz, insanlığı düşünmüyoruz' demektir

-Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü kişileri Avrupa terörist olarak görmüyor. FETÖ'cüleri görmüyor. PKK'yi görüyor ama iade etmiyor.

-Onbinlerce insan sınır geçti biz bunların birçoğunu yakalıyoruz. 32,33 bin kişi bu yıl içerisinde Yunanistan'a geçti. Göç konusunda bu sağanak devam ediyor. 2019 yılında 254 bin kaçak göömen yakaladık.

Anlattı anlattı ve sonunda İstanbul ve ankaraya kayyum atanmayacak dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum