Soylu'nun Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti

"BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir" sözlerini yeniden gündeme getirdi

Soylu'nun Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti
30 Kasım 2022 - 10:51 - Güncelleme: 30 Kasım 2022 - 16:41

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü.

 habere göre Bakan Soylu'yu, Abu Dabi Havalimanı'nda Al Nahyan, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ile diğer yetkililer karşıladı. Soylu ve Al Nahyan, BAE İçişleri Bakanlığı binasında baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Heyetler arası görüşmede, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Büyükelçi Tunçer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu
 

Soylu, "15 Temmuz'un finansörü" demişti

Soylu başta olmak üzere, AKP çevreleri, BAE'yi, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin finansörü olarak gösteriyordu.

Süleyman Soylu 19 Mayıs 2021'de katıldığı yayında, "BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz’u yapanları ABD’de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri’nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker Türkiye'ye getirilecek mi?

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı çıkarılan Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğu biliniyor. Soylu'nun BAE'ye gidip mevkidaşı ile görüşmesi Sedat Peker'in Türkiye'ye getirilmesi konusunun görüşülmüş olabileceğini gündeme getirdi.

Kaynak T24 com tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum