Soylu'nun tepki gösterdiği Hürriyet'ten 'Çeşme' söyleşisi

Soylu, Hürriyet'e "Son yaptığımız operasyonlarda salgın tedbirlerine ısrarla uymadığı için, kapatılan bazı işletmelerin sponsorluğuyla kaleme alınan bir yazıyı üzülerek okudum" diyerek tepki göstermişti

Soylu'nun tepki gösterdiği Hürriyet'ten 'Çeşme' söyleşisi
09 Ağustos 2020 - 10:05
Hürriyet Gazetesi Yazarı Savaş Özbey, “Alaçatı mafyaya nasıl teslim oldu” başlıklı yazısında Alaçatı’da silahlı grupların türediğini öne sürdü.

Özbey’in yazısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddialara tepki gösterdi.

Soylu, Twitter’dan bir dizi mesaj paylaştı ve “Çeşme ve Alaçatı, doğal ve turizm zenginliğimizdir... Son yaptığımız operasyonlarda salgın tedbirlerine ısrarla uymadığı için, kapatılan bazı işletmelerin sponsorluğuyla kaleme alınan bir yazıyı üzülerek okudum” dedi.

Soylu’nun tepki gösterdiği Hürriyet gazetesinde bugün bir söyleşi yayımlandı.

Söyleşi, gazeteci Deniz Sipahi tarafından İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile yapıldı.

Yazıda mafya iddialarının sosyal medyada gündeme geldiğine dair bir soru yer alırken Aşkın’ın şu yanıtına yer verildi:

Şunu herkes net bilsin. Mafyaya asla geçit vermeyiz. Çeşme’nin turizmimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kışın 45 bin olan nüfus yaz aylarında 1 milyona çıkıyor. Bunun için ek önemler alıyoruz. 24 saat görev yapan ekipler kurduk. Çeşme’ye nereden girerseniz girin kontrolden geçmek zorundasınız. Sivil ekiplerimiz Alaçatı’nın sokaklarında, Çeşme’nin her yerinde. Herkesin içi rahat olsun. Çok deneyimli, insanımızı iyi tanıyan bir kadroyla çalışıyoruz. Asla taviz yok. Bu konuda sıfır toleransımız var. Çeşme’ye her gelen kişi bizim misafirimizdir.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum