Soylu, "Temmuz ayında Türkiye ekonomisi sıçrayacak" demişti, zam yağmuru geldi!

Süleyman Soylu, “Görecekseniz, temmuz ayında Türkiye ekonomisi öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki, herkes çatlayacak, patlayacak!” demişti. Türkiye Temmuz ayına zam yağmuruyla başladı. Erdoğan ‘müjde’ verdikçe doğalgaza zam geldi.

Soylu, "Temmuz ayında Türkiye ekonomisi sıçrayacak" demişti, zam yağmuru geldi!
04 Temmuz 2021 - 11:49

Türk vatandaşları Temmuz ayına, elektrik, doğalgaz, LPG, alkol ve üniversite harçlarına gelen zamlarla başladı. Üstelik bu zamlar, Fiyat İstikrarı Komitesi‘nin kurulduğu zamana denk geldi. Art arda gelen zamlara vatandaşın tepkisi sürerken Süleyman Soylu’nun 3 hafta önce söylediği sözler dikkat çekti. İşte gelen zamlar ve tüm detaylar…

Önce elektriğe zam

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı.

 

Gelen son elektrik zammıyla birlikte 2021’in ilk 6 ayında yapılan toplam zam miktarı yüzde 21’e yükseldi.

Erdoğan ‘müjde’ verdikçe doğalgaza zam geldi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde sık sık yaptığı “Doğalgaz bulduk, petrol bulduk” açıklamalarına rağmen doğalgaza gelen zamlar devam etti. 2021’in ilk 6 ayında toplam yüzde 6 zam gelirken, Temmuz ayında konuta yüzde 12, sanayide yüzde 20 zam geldi.

LPG de zamlandı

Elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından LPG’ye de zam geldi. LPG’ye 1 Temmuz itibariyle 60 kuruş zam yapıldı. Zammın 26 kuruşu ÖTV’den düşülecek, gerisi pompa fiyatına yansıyacak.

 

Üniversite harçları zamlandı

Türk vatandaşları, gece boyunca elektrik, doğalgaz ve LPG’ye gelen zamların şokunu yaşarken, bir haberde Resmi Gazete’den geldi. Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerinden alınacak harçlara yüzde 10 zam yapıldı.

Alkol grubuna ilk zam

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve üniversite harçlarına yapılan zamların ardından alkolde zam furyasına katıldı. Ağırlıklı olarak viski, votka, tekila satan Pernod Ricard grubu, ürünlere zam geldiğini açıkladı. Bu gelen zamların bira ve rakıyı da etkileyeceği ifade edildi.

Soylu, “Temmuz ayında ekonomi şahlanacak” demişti

Art arda gelen zamlar sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Haziran’ın ilk haftasında yaptığı açıklama akıllara geldi.

Süleyman Soylu, Afyonkarahisar’da katıldığı bir mitingde, “Görecekseniz, temmuz ayından itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak, öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak” demişti.

 

Süleyman Soylu’nun kahkahalar atarak yaptığı bu konuşma sonrasında gelen zamlar dikkat çekti. İşte Soylu’nun o açıklaması;

YORUMLAR

  • 0 Yorum