"Sugar Daddy" İlişki Ne Demek?

“Sugar daddy” olarak adlandırılan zengin yaşlı erkeklerin hediye, para ve çeşitli maddi fırsatlar sunmaları karşılığında kendilerinden çok genç kadınlarla birlikte oldukları ilişkiler, böyle bir ilişki isteyen kişileri bir araya getiren web siteleri ve uygulamalarla ülkemizde de yaygınlaşıyor. Peki bazıları neden “sugar daddy” veya “sugar baby” olmak istiyor?

"Sugar Daddy" İlişki Ne Demek?
08 Nisan 2019 - 11:14
BEDELLİ İLİŞKİLER

Günümüzde genç kadınların yaşlı ve zengin erkeklerle tamamen maddi beklentilerinin karşılanması amacıyla yaşadıkları “sugar daddy” ilişkilerinde her iki taraf da birbirlerinin çıkarlarının farkında olarak hareket ediyorlar ve birtakım bedeller ödüyorlar. Dünyada oldukça yaygın olan “sugar daddy” ilişkileri ülkemizde de azımsanamayacak kadar çok. Bu amaçla kurulmuş web sitelerinde fotoğrafları, vücut ölçüleri, yaşları ve maddi beklentilerini belirterek kaydolan ve “sugar baby” olarak tabir edilen genç kadınlar, kendilerini beğenerek sponsor olacak “sugar daddy” adaylarını bekliyorlar. Bu tür bir ilişki isteyenlerin birbirlerini bulabilecekleri çok sayıda web sitesi de bulunuyor ve bu sitelerde kayıtlı kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Ancak ne ‘”sugar daddy” ne de “sugar baby” olmak o kadar kolay değil. Erkekseniz zengin, kadınsanız güzel olacaksınız ve en önemlisi bu bedelli ilişkinin bedellerini ödemeye hazır olacaksınız.

YAŞLI ERKEKLER NEDEN “SUGAR DADDY” OLMAK İSTİYORLAR?

Pahalı hediyeler, yüksek statüdeki biriyle birlikte olmak, zenginlerin sosyal çevrelerinde bulunmak isteyen genç kadınlar ile yıllardır kazandıkları paralarını gönül rahatlığıyla harcayabilecekleri zamanda çoktan geçip gitmiş olan gençliklerini telafi etmek isteyen yaşlı erkekleri bir araya getiren “sugar daddy” ilişkilerinin nedenleri her iki taraf açısından farklıdır. Bu ilişkide her iki tarafın karşılıklı ve sağlıklı bir ilişki için gerekli olan taahhüt ve sorumluluktan başka çıkarları vardır. Yaşlı erkeklerin bu tür ilişkileri tercih etmelerinin birçok nedeni vardır. Yaşlı erkekler genç kadınları sadece fiziksel olarak daha çekici olmaları nedeniyle değil, kaybettikleri gençlik enerjisini kazanmak amacıyla tercih ediyorlar. Öte yandan, maddi temelli bir ilişkide olmayı tercih eden erkekler, duygusal tatmini sağlamak için yakınlık yerine parayı kullanırlar. Kendilerine aşkyanılsaması yaratarak kurdukları bu fantezi ilişkisinde kontrolü ellerinde tutarak kendilerini duygusal kırılganlıklardan korurlar. Bu ilişki türü yakınlıkla ilgili sorunları olan erkek için gerekli mesafeyi yaratırken aynı zamanda da güç ve kontrol ihtiyaçlarını tatmin eder. Bazı erkekler de yoğun iş ile sıkıcı yaşam arasında bir denge olacak ve duygusal yükü olmadığı için incinmelerine neden olmayacak bu ilişkiyi rahatlamak ve eğlenmek için tercih ederler.



“SUGAR BABY” OLMA PSİKOLOJİSİ

Genç kadınların neden kendilerine “sugar daddy” aradıkları sorusunun cevabı öncelikli ve görünür nedenlerinin dışında başka nedenleri de içerir. Gençliklerini, güzelliklerini ve cinselliklerini sunarak “sugar baby” olan genç kadınlar, öncelikle zengin ve yaşlı erkekleri sahip olmak istedikleri sosyal statü ve maddi imkanları sağlamanın bir yolu olarak görüyorlar. Prenses gibi şımartılmak ve kendi olanaklarıyla ulaşamayacakları refah seviyesine hızla çıkmak istiyorlar. Ancak maddi nedenlerin yanı sıra, baba figürü arayışı da olabileceği gibi, daha erken bir gelişim aşamasında saplanıp kaldıkları için kişisel sorumluluk almaktan kaçınmaları ve bunların başka biri tarafından üstlenilmesini istemeleri de olabilir.

BU TÜR İLİŞKİLER DUYGUSAL SORUNLAR YARATABİLİR

Bu tür ilişkiler, kısa süreli mutluğun ardından olumsuz sonuçlarının olma olasılığı çok yüksek olan ilişkilerdir. Genç kadınlar ve yaşlı erkekler “sugar daddy” ilişkilerinden kısa vadede tatmin olsalar da, hem yaşları hem de birbirlerinden beklentileri arasında büyük fark olması yüzünden birçok sorunla karşılaşabilirler. Ayrıca bu ilişkilerinin uzun vadeli etkileri sadece ilişkide yer alan iki kişiyi değil, etrafındakileri de olumsuz etkileyebilir ve utanç, suçluluk, kaygı hissederek depresyon ve anksiyete gibi ciddi duygusal sorunlar yaşayabilirler. Bu nedenle yakın ilişkilerde eğitim, kariyer, statü, inanç denkliği gibi yaş denkliği de önemlidir. Çünkü denklik mümkün olmadığında eşitlik mücadelesi bir süre sonra üstünlük savaşına dönüşebilir. Ancak “sugar daddy” ilişkilerinde denklik söz konusu değildir, herkes şimdilik hâlinden memnundur, seven de memnundur sevilen de, “sugar daddy” de memnundur “sugar baby” de, denklik işte budur “sugar daddy” ilişkilerinde...

PSİKOTERAPİST DR.CEM KEÇE

https://www.instagram.com/drcemkece/

YORUMLAR

  • 0 Yorum