'Süper Lig Aynı Sorunlarla Başladı!'

Spor yorumcusu Üstün, spor gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

'Süper Lig Aynı Sorunlarla Başladı!'
20 Ağustos 2022 - 12:01 - Güncelleme: 21 Ağustos 2022 - 10:55

Süper Lig’e geçen yılın şampiyonu Trabzonspor’un daha hazır başladığını belirten Behçet Üstün, Trabzon ekibinin iki maçta da kazanmayı bildiğini kaydetti.

Lige yeni çıkan İstanbulspor ekinin ligin şu anki görünümüne göre en zayıf takımı olduğunu ifade eden Üstün’ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Trabzonspor-İstanbulspor karşılaşması üstünden söylenmesi gereken şeyler var. Avrupa’da özendiğimiz liglerde birçok uygulama var. Aynı kişilerin farklı kulüplere sahip olmaması. Pilot takıma sahip olan kulüplerin farklı lig gruplarında oynaması gibi… Hatta araya bir lig konuyor bazen biri çıkar ya da düşerse, diye. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu bundan bir ay kadar önce Trabzonspor’a 1 milyon lira bağışta bulunmuş bir insan ve Trabzonlu. Bunlar biliniyor gizli saklı şeyler değil. Burada Trabzonspor’un galibiyetini söylemiyorum zaten dedik İstanbulspor ligin zayıf ekiplerinden ama insanlar ister istemez konuşuyor. Bu iki takım ligin çok daha kritik bir haftasında oynasa ve iki takımdan birinde bir futbolcu hata yapsa ki olur futbolcu hata yapar konuşulacak şeylerin haddi hesabı yok. Bu tip şeyleri engellemek için kulüp başkanlarının, yöneticilerinin bir başka kulüple hiçbir şekilde bağının olmaması gerekiyor.

“BÜYÜKLER POZİSYON BULUNCA ATABİLİYOR”

İlk haftada son dakika golleri ile Beşiktaş, Kayserispor’u 1-0, Galatasaray da Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti. Ne onlar mağlubiyeti hak etti ne de diğerleri galibiyeti hak etti. Aynı biçimde Fenerbahçe, Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldı. Ümraniye o maçı kazanabilecek oyunu oynadı. Büyük kulüpler kötü de oynasalar pozisyon bulup gol atabiliyorlar ve sonuca ulaşabiliyorlar. Ligdeki dengeyi de bunlar belirliyor.

İkinci haftanın son maçında Kasımpaşa, Fenerbahçe ile oynadı. Kasımpaşa maçları enteresan oluyor bazı takımlar bazı takımlara ters gelir. Bu vardır. Bir zamanlar Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasında da vardı. Ya oyun mantığı ya rakibe karşı konsantrasyonu yüksek tutmak deyin bu futbolda oluyor. Fenerbahçe, maç başlamadan önce avantajlı görünüyordu rakibine bir kırmızı kart da gelince işler tamamen Fenerbahçe’nin lehine döndü. Emre Mor ve Arda Güler gibi genç yetenekler şov yaptılar karşılaşmada.”

CRI TÜRK 

YORUMLAR

  • 0 Yorum