Süper Lig'de tarihi Covid-19 kararı! Hükmen mağlup.

Hükmen mağlup... Türk futbolunu yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi...Süper Lig takımlarının kaderini değiştirecek karar. İşte detaylar...

Süper Lig'de tarihi Covid-19 kararı! Hükmen mağlup.
13 Kasım 2020 - 11:24

 



Ligde bu sezon hatırlanacağı üzere Atakaş Hatayspor’un, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ve MKE Ankaragücü ile oynaması gereken maçlar, bordo beyazlı takımdaki Covid-19 vakaları nedeniyle ertelenmişti.




 

3




  • Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Düzcespor, Pendikspor ile oynaması gereken karşılaşmaya Covid-19 vakaları nedeniyle çıkamadığı için 3-0 hükmen mağlup sayılmıştı.




4




  • Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Covid-19 pandemisi nedeniyle olağanüstü koşullarda oynanan 2020-21 sezonunda bir ilke daha imza atmak üzere...�




 

5SÜPER LİGDE DE UYGULANIYOR




  • SÜPER LİG'DE DE UYGULANIYOR 



TFF ve kulüpler, bugüne dek sadece Ziraat Türkiye Kupası maçlarında uygulananan ‘A takım listesindeki oyuncu sayısı Covid-19 nedeniyle 14’ün altına inerse müsabaka ertelenmeyecek; karşılaşmaya çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak’ maddesinin, Süper Lig’de de uygulanması konusunda görüş birliğine vardı.




614 OYUNCU ÇIKMAZSA TAKIMLAR MAĞLUP




  • 14 OYUNCU ÇIKMAZSA TAKIMLAR MAĞLUP 



Maça çıkaracak en az 14 oyuncusu olmayan takımlar böylece yenik sayılacak. TFF ile kulüplerin anlaşmaya vardığı değişiklik kesinleşirse erteleme yapılmayacak; maça çıkmayan takım 3-0 hükmen yenik ilan edilecek.�




 

7




  • Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde TFF Yönetim Kurulu toplantısında görüşülüp karara bağlandıktan sonra hayata geçmesi bekleniyor.




8SAYILAR ARTIYOR




  • SAYILAR ARTIYOR 



Beşiktaş, Covid-19 testi pozitif çıkan futbolcu sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı. Siyah-beyazlı ekipte pozitif vaka sayısı 8'e yükseldi. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik heyet, futbolcu ve görevli idari personele uygulanan Covid-19 test sonuçları sonunda biri kadro dışı bırakılan olmak üzere üç futbolcuda pozitif bulguya rastlandığı belirtildi.




 

9SON VAKA VİDA




  • SON VAKA VİDA 



Ayrıca, ülkelerinin milli takım kamplarında yer alan iki futbolcunun Covid-19 PCR testlerinde de pozitif bulguya rastlandığının kulübe bildirildiği kaydedildi. Tarama testleri pozitif sonuç veren futbolcuların; takip, izolasyon ve tedavi süreçlerine ilgili protokoller doğrultusunda başlandığı vurgulandı. Siyah-beyazlı kulüp, daha önce de 3 oyuncusunun test sonuçlarının pozitif çıktığını açıklamıştı.




10

YORUMLAR

  • 0 Yorum