Süre dün doldu, artık Erdoğan Anayasa'ya göre aday olamaz

Korkusuz yazarı Ataklı: Süre dün doldu, artık Erdoğan Anayasa’ya göre aday olamaz "YSK bu yasayı görmezden gelip Erdoğan’ın ‘Seçimler 14 Mayıs’ta olacak’ talimatını yerine getirerek suç işliyor"

Süre dün doldu, artık Erdoğan Anayasa'ya göre aday olamaz
15 Mart 2023 - 10:21 - Güncelleme: 15 Mart 2023 - 10:35

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu’nun “Seçimlerin 14 Mayıs 2023’te yapılması ve Erdoğan’ın üçünce defa aday olabilmesi için 14 Mart 2023 son gündür” notuna dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Süre dün doldu, artık Erdoğan Anayasa’ya göre aday olamaz” dedi.

Ataklı, Serdaroğlu’nun “Bugün (dün) TBMM toplanıp en az 360 milletvekili ile “seçimleri yenileme” kararı almazsa, seçimler 14 Mayıs’ta değil, zamanında yasal olarak 18 Haziran’da yapılacaktır. Eğer Erdoğan ve YSK, Anayasa’yı çiğnemekten çekinmez ve yasa dışılıkta ısrar ederlerse, Türk milletine Anayasal Direnme Hakkı doğacaktır. Sorumluluk tamamen YSK üyelerinde olacak ve kurulun tamamı Anayasa’yı ihlal suçu ile yargılanacaktır” sözlerini hatırlattığı yazısında, “Doğru Parti Genel Başkanı’nın kastettiği” diyerek şunları kaydetti:

“Anayasa’nın 116’ıncı maddesindeki seçim kararını düzenleyen ilgili yasaya göre eğer Cumhurbaşkanı kendi başına seçim kararı alırsa, seçim bu başvurudan 90 gün sonra yapılabiliyor. YSK bu yasayı görmezden gelip Erdoğan’ın ‘Seçimler 14 Mayıs’ta olacak’ talimatını yerine getirerek suç işliyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum