Suriye operasyonu için Rusya: Türkiye ile pazarlık yapmıyoruz

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, bugün başlayacak ve iki gün sürecek Astana görüşmeleri öncesinde Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonunu değerlendirdi. Lavrentyev, sözkonusu operasyon için "Mantıksız bir adım" yorumunu yaptı.

Suriye operasyonu için Rusya: Türkiye ile pazarlık yapmıyoruz
15 Haziran 2022 - 11:04

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonuna dair bir takım değerlendirmelerde bulundu. RIA Novosti'de yer alan habere göre, Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği olası bir askeri operasyonun "mantıksız bir adım" olacağını ifade eden Lavrentyev, aynı zamanda gerilimi tırmandıracağı yorumunu da yaptı.

Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde Suriye konulu 18. Astana görüşmelerinin için Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da bulunan Lavrentyev, Rusya'nın Türkiyeli yetkililere operasyon hamlesinden kaçınması ve diyalog adımı atmasın çağrısında bulunacak.

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi "Bunun durumu istikrarsızlaştırabilecek, gerilimi tırmandırabilecek ve ülkede yeni bir düşmanlık dalgasına yol açabilecek mantıksız bir adım olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'Pazarlık yapmıyoruz'

Lavrentyev açıklamalarının devamında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik konusuna da değinerek "Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya girmesine çekinceli yaklaşıyor diye Suriye’ye operasyon konusunda Türkiye ile pazarlık yapmıyoruz. Operasyona gözümüzü kapatmıyoruz. Rusya bölgedeki müttefiklerini satmaz" dedi.

Lavrentyev, Rusya'nın Türkiye'nin olası operasyonuna göz yummayacağını vurguladı.

Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesinin analizi: Türkiye’nin sineğinin bile uçmasını istemezlerLavrov-Çavuşoğlu görüşmesinin analizi: Türkiye’nin sineğinin bile uçmasını istemezler

ABD endişeli, Rusya sessiz... Peki nasıl olacak bu operasyon?ABD endişeli, Rusya sessiz... Peki nasıl olacak bu operasyon?

YORUMLAR

  • 0 Yorum