Taksiciler isyan etti! Elazığ, Adana şimdi de İstanbul

Akaryakıta art arda gelen zamlar tüm gün direksiyon başında olan taksicileri de isyan ettirdi. Önce Elazığ’da kent merkezinde bir araya gelerek zamları protesto eden taksicilerin ardından Adana ve İstanbul'da da zam protestoları yapıldı.

Taksiciler isyan etti! Elazığ, Adana şimdi de İstanbul
21 Haziran 2022 - 10:39 - Güncelleme: 21 Haziran 2022 - 10:42

Elazığ'da yüzlerce taksici mazot fiyatının 30 liraya dayanmasını protesto etti. Konvoy halinde kent merkezinde tur atan taksiciler trafiği kilitleyerek zamlardan dolayı iktidara tepkilerini gösterdi.

Sözcü'de yer alan haberde, Elazığ'da taksicilik yapan Nuri Özen, "Biz ticari taksiciler olarak akaryakıta gelen zamlardan dolayı bu eylemi gerçekleştirdik. Herhangi bir şekilde yolu kapatarak trafiği aksatacak bir şey yapmadık. Biz sadece akaryakıta gelen zamlara idarecilerin bir çare bulmasını istiyoruz, sigortalarımıza bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Artık aldığımız kazancı yetiştiremiyoruz. Sadece akaryakıtta değil, sigortada, araç parçasındaki fiyatlar konusunda devletimizin acil çözüm üretmesini istiyoruz" dedi.

Taksici Muhammet Koç ise, "Şahsıma ait iki aracım vardı iki aracımdan bir tanesini sattım. Nedeni ise sigorta pahalı, akaryakıt pahalı bu pahalılıktan dolayı yetiştiremediğim için diğer aracımı da sattım. Şuan başka bir arkadaşımın yanında günlük 130 TL'ye yevmiyeye çalışıyorum. Yakıtımız pahalı, sigortamız pahalı, araç bakımlarımız pahalı şu an açız, açız, açız… Yetiştiremiyoruz" diye konuştu.

Adana'da da taksiciler eylemdeydi

Akaryakıta gelen zamların zora soktuğu taksiciler protesto için Adana'nın Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda bir araya geldi.

Taksicilerden Halil Boştaş, ceza yazmak isteyen polislere, zaten kazanamadığını belirterek "Yakıt 30 lira. Ben zaten bitmişim. Benim arabamı komple götürseniz ne olur? Ben çocuğuma ekmek alamıyorum. Yeter!" sözleriyle tepki gösterdi.

Taksici Hasan Ceylan ise "Hepimizin borcu, harcı var. Okuyan çocuklarına iyi bir eğitim sağlayamıyor. Yakıtlar, yedek eşya masrafı bizi perişan etti. Bittik diyecek pozisyondayız. Taksimetreye zam geldiğinde yakıt 20 liraydı. Yakıt şu an 30 lira 25 kuruş. 45 gündür yaklaşık 10 lira farkı cebimizden ödüyoruz. Bizler taksimetre zammı istemiyoruz. Bu halka zulüm olur. 8 lira bile çok ama bizi kurtarmıyor. Bugün 500 lira ciro çekiyorum, 300 lirası yakıta gidiyor. Yedek parçası, akaryakıtı, ev kirası… Yetkililerden ricamız şudur. KDV, ÖTV indirimi yapılsa dahi esnaf az da olsa bir nefes alır" dedi.

'İnsanların ümüğünü bu şekilde sıkıyorlar'

İstanbul'da taksiciler korna çalarak akaryakıt zamlarını protesto ederken Halaskargazi Caddesi'nde eylem yapan taksiciler konvoy halinde görüntülendi.

Bir taksici akaryakıt ürünlerine düzenli olarak zam geldiğini belirterek "İnsanların ümüğünü bu şekilde sıkıyorlar" diyerek zamlara tepki gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum