Tanrının varlığının Kanıtı ve Dinin bilime verdiği önem

Bazı insanlar tanrı yok diyor ama tanrı var olmasa bizde var olamazdık çünkü yaratıcı olmadan bir şey var olamazdı. Tanrının varlığının kanıtı yoktan yaratmasıdır.

Tanrının varlığının Kanıtı ve Dinin bilime verdiği önem
19 Mayıs 2023 - 13:21

Tanrı olmasaydı hiçbirşey var olamazdı.Bazı insanlar Tanrıya inanan bilime inanamaz diyor kim(ler) söylediyse boşverin onu(ları). Oysaki Tanrı yarattıklarını incelemek nasıl yarattı diyip araştırmak için bilim vardır.Kuran'da bilim araştırma düşünme ve akıl ile ilgili fazlaca ayet ve hadis vardır.

AYET ÖRNEKLERİ

“Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi: 47) Bu ayette evrenin genişlediğinin kanıtı kuranda 1500 küsür yıl önce haber verilmiş.

“Ve kendisinde çetin bir sertlik ve insanlar için (çeşitli) yararlar bulunan demiri de indirdik“ (Hadid Suresi, 25) buradada demir elementinin meteorlarla geldiğini söylüyor.

Ne güneş aya yetişip çarpar, ne de gece gündüzü geçebilir; onların her biri kendi yörüngesinde yüzerler. (Yasin: 40) bu ayette yörüngelin varlığının kanıtı vardır.

Şüphesizki Allah vardır ve Allah'a inanan kuranada inanır ve bunları inkar ederse kitapları inkar ettiği için dinden çıkar. Buna inanan bir insana bilime inanmıyorsun demek kadar aptalca bir şey yoktur...

Bilim ile ilgili hadisler.

Aslında maddi destek istememizin nedeni çok basit: Çünkü Evrim Ağacı, bizim tek mesleğimiz, tek gelir kaynağımız. Birçoklarının aksine bizler, sosyal medyada gördüğünüz makale ve videolarımızı hobi olarak, mesleğimizden arta kalan zamanlarda yapmıyoruz. Dolayısıyla bu işi sürdürebilmek için gelir elde etmemiz gerekiyor. Bunda elbette ki hiçbir sakınca yok; kimin, ne şartlar altında yayın yapmayı seçtiği büyük oranda bir tercih meselesi. Ne var ki biz, eğer ana mesleklerimizi icra edecek olursak... Daha fazla göster

İlim öğrenmek kadın-erkek herkese farzdır.

İlmin yarısı soru sormaktır.

İlim Çin'de bile olsa gidiniz.

Bazıları diyecekki ilim dediği dini içerikli bilgiler oysaki bu hadiste ilim çinde olsa bile gidiniz çinlilerin islam ile ilgili bir inancı yok ap açık belli ki bilimsel içerikli bilgiler kastedildiği çok açıktır.

Böyle bir peygambere inananlara bilim karşıtı demek çok saçmadır..

YORUMLAR

  • 0 Yorum