Tantan: "Türkiye'yi büyük tehlikeler bekliyor"

Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, 2019'da önemli sorunların çözülmesi gerektiğini belirterek, "Şahsi çıkarlar için zaafa uğratılmış devlet yapısı da bu tehlikeyi savuşturmaya zorlanacaktır" dedi.

Tantan: "Türkiye'yi büyük tehlikeler bekliyor"
03 Ocak 2019 - 10:24
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye'nin 2019 yılında önemli sorunları çözmesi gerektiğini belirterek, "16 yıldır iktidar nimetleriyle beslenen yapılar, sistem tıkanıp para krizine girince tahmin edilemez davranışlar sergileyebilirler. Şahsi çıkarlar için zaafa uğratılmış devlet yapısı da bu tehlikeyi savuşturmaya zorlanacaktır" tespitini yaptı.

Türkiye'yi bekleyen tehlikeleri fark etmenin büyük önem taşıdığını, ancak iktidarın kendi gücünü koruma telaşına düştüğünü yineleyen Tantan şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimleri genel seçim havasına sokmak için CHP'yi masaya yatırıyor. Tehlikeli söylemleri ile toplumu ayrıştırıyor, uçurumu derinleştiriyor. İktidarın partizan tutumu, asırlardan beri sürdürülen devlet geleneğini çökertti, hukuk yerle bir edildi. Denetim kurumları işlevsiz hale getirildi. Yolsuzluk, usulsüzlük raporları Sümen altı edildi. Makamlara atamalarda liyakat değil, yandaşlık esas alındı. Kamu yöneticileri kanunsuz emirler yüzünden işledikleri suçları örtmek için, tekrar suç işlemek zorunda bırakıldı." 

Tantan, "İktidarın görevini savsaklaması nedeniyle yandaşlar, cemaatler ve yasadışı örgütler 16 yıldır haksız kazanç elde ederek zenginleşti. 2019'da yaşanacak mali daralma nedeniyle para kaynakları kuruyacak bu yapılanmalar, Türkiye için büyük tehlike oluşturacaktır" dedi. 

Ekonomik dalgalanmaların, emperyal güçlerin başını çektiği enerji savaşlarının yurt ve dünya siyasetindeki taşları tümüyle yerinden oynatabileceğine, hatta haritaları değiştireceğine dikkat çeken Tantan, şöyle devam etti: "Yenidünya düzenine geçerken her ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda rol kapma mücadelesi içinde. Geçmişte büyük güç gibi gözüken ABD, İngiltere gibi ülkeler, güç kaybettiklerini bilmelerine rağmen, kaybetmemiş gibi davranarak, kendisine tabi ülkeleri kullanmak için hâkimiyetini devam ettirmek istiyor. Fransa'nın Suriye'de ne işi var? İngiliz askerlerinin ne işi var? Irak'ta bunların işi ne? Artık biliniyor ki ekonomik ve siyasi çıkar peşindeler." 

Tantan, "Rusya, Suriye'de var olan üslerini genişletti. Hava savunma sistemini kurarak İsrail'e engel oldu. ABD artık riske girmiyor. Bu tabloda Türkiye'nin İran ve Rusya ile birlikte ortak hareket etmeden terör yuvalarını ortadan kaldırması mümkün görünmüyor. Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan'ın Şam'da yeniden büyükelçilik açmaya başlaması manidar. Bu ülkeler dolaylı yoldan PKK-YPG ile gizli antlaşmalar yapmış olabilir. IŞİD'i oluşturan lojistik desteğin nereden gittiği ortada. ABD mücadeleden neden kaçıyor da bizi bu ateşin içine atıyor. Çünkü Rusya'nın teknolojik gücü karşısında Türkiye'yi oraya saldı. Türkiye ABD dışında hareket edecek güce sahip ancak yapacak mı bunu zaman gösterecek" dedi. Doğu Akdeniz havzasındaki ve Kıbrıs'taki haklarımızın korunması gerektiğine de işaret eden Tantan, "Güneyimizdeki güvenlik şeridimizin kontrol altına alınması da çok önemli" diye konuştu.  

Kaynak Yeniçağ: Tantan: "Türkiye'yi büyük tehlikeler bekliyor"

YORUMLAR

  • 0 Yorum