Topbaş'ın aldığı otobüsler çürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadir Topbaş'ın İBB Başkanı olduğu AK Parti döneminde satın alınan ancak 'kullanıma uygun olmadığı için garajlarda çürütüldüğü' belirtilen metrobüslere ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Topbaş'ın aldığı otobüsler çürüyor
15 Eylül 2021 - 09:18
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadir Topbaş'ın İBB Başkanı olduğu AK Parti döneminde satın alınan ancak 'kullanıma uygun olmadığı için garajlarda çürütüldüğü' belirtilen metrobüslere ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. İBB, fotoğrafların olduğu paylaşıma "İBB'nin AKP döneminde 65 milyon Euro'ya satın aldığı ancak İstanbul'da kullanıma uygun olmadığı için garajlarda çürütülen metrobüsleri yayınlıyoruz" notunu düştü.

Firma batmıştı

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde Hollandalı şirket Advanced Public Trasport Systems'dan (APTS) İstanbul'daki metrobüs projesi için tanesi 2.5 milyon Euro'ya 50 körüklü otobüs satın alınmıştı. Yaşanan arızalar sonucu çok sayıda metrobüs garajlarda bekletiliyordu. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da, Twitter hesabından hurdaya dönen metrobüslerin fotoğraflarını "İETT Üzerinden AKP Dönemi soygunu! Zarar 600 milyon! 60 araç üreten Hollandalı şirket 50 adetini İBB ye satıyor ve sonra batıyor. Her şey ortada!" notuyla paylaştı. Öte yandan Pazartesi günkü İBB Meclisi toplantısında son dönemde bozulan otobüsler nedeniyle araç bakım ve onarım ihalelerini incelemek üzere İETT Araç Alım ve Bakım İşleri İnceleme - Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verdi. Öte yandan İBB, Otokar'dan 160 otobüs alacak. Söz konusu alımın anlaşması 15 Eylül'de imzalanacak. H

YORUMLAR

  • 0 Yorum