Topu mağdurlara attı: 'Para alışverişi...'

Fatih Terim, Buse Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan... Banka müdürünün milyon dolarlık vurgununda yeni gelişme!

Topu mağdurlara attı: 'Para alışverişi...'
02 Mayıs 2023 - 09:34

İstanbul'da bir banka müdürü, yüksek kar vaadiyle aralarında Fatih Terim, Terim'in kızı Buse Bahçekapılı, Emre BelözoğluArda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi isimlerinde olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdı. Futbol dünyasını sarsan olayda bankadan açıklama geldi. Topun mağdurlara atıldığı açıklamada banka iki noktaya dikkat çekti. Bunlardan ilki para alışverişinin banka şubelerinden değil de restoran ve kafelerde yapılması. İkinci ise paranın resmi kayıtlara geçmemiş olması.

TAKİP ETMynet Google News'e Abone Ol
Fatih Terim, Buse Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan... Banka müdürünün milyon dolarlık vurgununda yeni gelişme! Topu mağdurlara attı: 'Para alışverişi...'

Futbol dünyasının önemli isimlerinin milyonlarca lira dolandırıldığı skandal olayda başlatılan soruşturmada kapsamında iddialarla ilgili banka ilk kez açıklama yaptı. Yapılan açıklamada banka mağdurları suçladı.

thumbs_b_c_47afb0f5326a6078ebc443fa29e0f2fe

BANKADAN AÇIKLAMA: PARA ALIŞVERİŞİ KAFE VE RESTORANLARDA YAPILDI

Milyon dolarlık vurgunla ilgili tutuklanan şube müdürünün çalıştığı bankadan "Gayriresmi yöntemler kullanıldı, resmi, evraklarda kayıt yok" açıklaması geldi. 'Çok para kazanacaksınız' dedi herkesi kandırdı. Fatih Terim, Terim'in kızı Buse Bahçekapılı ve damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ile Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu isimler, banka müdürü Seçil Erzan'a tam 80 milyon dolarını kaptırmıştı. Soruşturma devam ederken banka da kendi soruşturmasını yaptı. Hesaplar titizlikle incelendi, çalışmalar bitti, açıklama geldi. Banka topu dolandırılanlara attı. Açıklamada dolandırılanların bankacılık işlemlerini nasıl çalıştığına dair yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğu belirtildi. Bankanın açıklamasında vurguladığı iki önemli nokta var. Bunlardan ilki para alışverişinin banka şubelerinden değilde restoran ve kafelerde yapılması. İkinci önemli nokta ise verilen paraların resmi kayıtlara geçirilmemiş olması. Bankanın açıklamasına göre Seçil Erzan'a teslim edilen paralar ajanda yaprağı veya A4 kağıda yazılmış. Bankanın kayıtlarında görülmeyen paralar mağdurlara geri ödenecek mi? Şimdilik bu sorunun yanıtı yok.

thumbs_b_c_b9f2e03775c9cb0debd60d2b76942d48

EMRE BELÖZOĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kanal D Haber'in haberine göre mağdurlar arasında bulunan Emre Belözoğlu'nun avukatı bankanın yaptığı açıklamayla ilgili olarak "Cezai ve hukuki sorumluluktan kurtulma amacıyla bu açıklamayı yaptığını değerlendiriyorum. Söz konusu bankanın yaptığı açıklamayı hukuki dayanaktan yoksun olarak nitelendiriyorum. Bu kişiler bu miktarlardaki paraları yoldan geçen insanlara değil, bankacılık kimliği ve kurumsal kişiliği nedeniyle güvendikleri, inandıkları kişiye ve onun temsilcisine teslim etmektedirler. Yıllardır bu işi yapan bankanın sadece bu yöndeki beyanlarıyla hukuki sorumluluktan kurtulması düşünülemez" dedi.

emre-belozoglu-aa-1590827_2

YORUMLAR

  • 0 Yorum