Trabzon dayanışması; Şenol Güneş ne zaman gelir?

Bunaltan sıcakta ilk resmi maç sonrası eleştirmek, üstüne üstlük galip gelen takımı, kimileri tarafından 'insafsızlık' olarak değerlendirilebilir ne var ki bizim görevimiz de olup biteni aktarmak ya da bireysel bakış açımızı okuyucuya aktarmak!

Trabzon dayanışması; Şenol Güneş ne zaman gelir?
07 Ağustos 2022 - 11:22 - Güncelleme: 08 Ağustos 2022 - 08:55

Beşiktaş kendi sahasında takımını ve futbolu özlemiş yandaş grubunun önünde Kayserispor'u ağırladı ve maçı uzatma dakikalarında Rachid Ghezzal'ın attığı golle kazandı.

 

Öncelikle altını özenle çizmemiz gereken, Kayserispor'un borçları nedeniyle 'transfer yasaklı' olması ve kadrosuna bir tek dahi yeni oyuncu katamaması. Beşiktaş sattı-aldı, satamadan aldı, alan olmayınca gönderdi ve sonuç olarak yeni bir kadro oluşturdu. Konuk Kayserispor ise elindekilerle idare etmek zorunda kaldı ve kalacak gibi. Sanırım 'bu şöyle oynadı, bu böyle oynadı'dan önce sezon başında Beşiktaş için kısa ama öz bir irdeleme yapmak gerekli.

Kendi adıma üç noktaya takıldım! Birincisi; gittiği hiçbir takımda tutunamayan, geçen sezonun ortasında başka takıma kiralık gönderilen Salih Uçan yedekte bekleyen onca oyuncuya karşın nasıl ve niye ilk on birde?

İkincisi; önceki sezon salt galip gelen rakip takım oyuncusunu kutladığı için yönetim tarafından 'hain' ilan edilen Georges-Kévin N'Koudou af mı edildi?

Üçüncüsü; İngiltere'de beklendiği üzere hayal kırıklığı yaşatan 'sentetik' kahraman Cenk Tosun, Beşiktaş'ın yeni kurtarıcısı mı oldu?

Soruların yanıtlarını elbette Beşiktaş'ı yönetenler verecek, teknik kadro ya da tribündeki taraftarlar değil!

Saha içindeki mücadelede dikkatimi çekense, sol kanadı canlandırmak için yapılan transferlerin bir kez daha işe yaramayacağı gerçeğine erken tanıklık etmek oldu. Bir de sözde 'golcü' olarak transfer edilen Hollandalı Wout Weghorst isimli oyuncunun performansı! Benden uyarması Wout Weghort elbette ki ilerleyen haftalarda gol ve goller atacak ancak hiçbir zaman kapalı savunmaları aşamayacak, sıkı markajda da suskun kalacak tıpkı Cenk Tosun gibi…

Her sezon umutlarla alınan oyuncuların içinden belki bir, bilemedin iki tanesi beklenen performansı sergileyecek geriye kalanlar ise paralarını alıp (alabilirlerse) 'sıradan' futbolcu olacaklar. "İstanbul ve şiş kebap şahane!"
Ha bu arada bir de dördüncü var ki, burada tamamen sosyal medyanın yönlendiricisiyim! Valérien Ismaël kaçıncı haftada gönderilir ve 'Trabzon Dayanışması' ile Şenol Güneş göreve başlar?
 

Asena Özkan

[email protected]


YORUMLAR

  • 0 Yorum