Tren biletleri ile PTT gönderileri de yüzde 20 zamlandı

Ankara-İstanbul hızlı tren bilet fiyatı 85.50 TL'ye çıktı

Tren biletleri ile PTT gönderileri de yüzde 20 zamlandı
07 Ekim 2019 - 11:26
Köprü ve otoyolların ardından tren biletleri ve posta ücretleri de zamlandı. Yüksek Hızlı ile 'konvansiyonel' olarak adlandırılan tren biletleri ile PTT gönderi ücretleri de yüzde 20 artırıldı. Buna göre, Ankara-İstanbul hızlı tren bilet fiyatı 71 TL'den 85.50 TL'ye çıktı.

Köprü ve otoyollarla birlikte tren bilet ve posta ücretleri de zamlandı. Yüksek Hızlı ile 'konvansiyonel' olarak adlandırılan tren biletleri ile posta gönderi ücretleri de yüzde 20 zamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bağlı ve ilgili genel müdürlüklerinin sunduğu hizmetlere yüzde 20'şer oranında zam yapıldı. İlk açıklama Karayolları Genel Müdürlüğü'nden geldi. Karayolları, 7 Ekim'den geçerli köprü ve otoyollara yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu.

Tren biletlerine yüzde 20 zam



Habertürk'ün haberine göre, TCDD Taşımacılık da yüksek Hızlı ve 'konvansiyonel' olarak adlandırılan geleneksel tren bilet fiyatlarını yüzde 20 artırdı. Buna göre Ankara-İstanbul (Pendik'e kadar) hızlı tren bilet fiyatı (normal) 71 TL'den 85.50 TL'ye çıktı. Ankara-İstanbul (Halkalı ya da Bakırköy) de 96 TL'ye yükseldi. Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hızlı tren bilet fiyatları da 31 TL'den 37.50 TL'ye yükseldi. İndirimli bilet (yüzde 15) fiyatı Ankara-Eskişehir 26.50 TL'den 32 TL'ye çıktı. Zamlı fiyatlar, bugünden geçerli olarak uygulamaya girdi.

PTT de gönderi ücretlerine yüzde 20 zam yaptı. Normal ve diğer gönderi bedelleri, bugünden itibaren yüzde 20 arttı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum