Trump'tan Erdoğan'a önce davet sonra tehdit

ABD Başkanı'ndan çelişkili açıklamalar devam ediyor

Trump'tan Erdoğan'a önce davet sonra tehdit
08 Ekim 2019 - 17:00 - Güncelleme: 08 Ekim 2019 - 17:03
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin tarihini açıklayan bir paylaşım yaptıktan 20 dakika sonra "Türkiye’nin zorunda kalmaksızın ya da gereksiz olan herhangi bir çatışma başlatması ekonomisi ve oldukça kırılgan parası için yıkıcı olacaktır" ifadelerini içeren bir başka tweet attı.

Trump, Twitter'da yaptığı ilk paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan 13 Kasım'da konuğum olacak" dedi. Trump'ın paylaşımının tamamı şöyle: "Çok fazla insan sürekli olarak Türkiye’nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu hatta F-35 savaş uçakları için yapısal çelik çerçeveyi onların ürettiğini unutuyor. Aynı zamanda İdlib’de milyonlarca insanın hayatını kurtarmak konusunda bana çok yardımcı oldular daha çok uzun yıllar hapis süresi olan Rahip Brunson’u çok sağlıklı bir şekilde talebim doğrultusunda geri gönderdiler. Türkiye NATO'nun itibar sahibi önemli bir üyesi. Benim misafirim olarak 13 Kasım'da ABD'ye gelecek. #SONSUZ SAVAŞLARASONVERİN"

Trump, ilk paylaşımından yaklaşık 20 dakika sonra şunları yazdı:

"Suriye’yi terk etme sürecinde olabiliriz ancak, özel insanlar ve muhteşem savaşçılar olan Kürtleri hiçbir şekilde terk etmiş değiliz. Aynı şekilde NATO ve ticaret ortağı olan Türkiye’yle ilişkilerimiz de çok iyi olageldi.

"Türkiye’nin hali hazırda kalabalık bir Kürt popülasyonu var ve Suriye’de o bölgede yalnızca 50 askerimiz kalmışken onların çekilmesinin ardından Türkiye’nin zorunda kalmaksızın ya da gereksiz olan herhangi bir çatışma başlatması ekonomisi ve oldukça kırılgan parası için yıkıcı olacaktır. Biz Kürtlere finansal ve silahsal destek veriyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum