Tunç Soyer'e açılacak 3 soruşturmanın gerekçeleri belli oldu

İçişleri Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye yönetimi hakkında açacağı soruşturmaların gerekçeleri belli oldu.

Tunç Soyer'e açılacak 3 soruşturmanın gerekçeleri belli oldu
01 Ekim 2022 - 08:15

Soruşturma izinlerin aylar önce verildiği halde, soruşturmanın iktidarın Mersin’deki terör saldırısına ilişkin CHP ile ilişkilendirme kampanya yaptığı döneme denk getirilmesi dikkat çekti.

İçişleri'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer hakkında soruşturma izniİçişleri'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer hakkında soruşturma izni

Soruşturmalara hangi gerekçeler gösterildi?

Perdenin Önü Arkası programında halktv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk, Tunç Soyer'e açılma izni verilen soruşturmaların gerekçelerini açıkladı. Çelenk soruşturma izinlerinin aylar öncesinde alındığını ancak açıklanmasının Soyer'in İzmir'in kurutuluşu gününde yaptığı konuşma ve ardından başlayan Vahdettin tartışmalarının başladığı günlere denk getirildiğini vurguladı.

İşte soruşturma gerekçeleri

Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediye hakkında 3 ayrı soruşturma açılacak. Bunlardan ilki eski belediye başkanı Burhan Özfatura zamanında yapılan Hilton binası ile ilgili.
İkinci Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde bir mezbaha yapımında Anıtlar Kurulun'dan görüş alınmaması...

Üçüncüsü ise belediye şirketinde yönetim kurulu üyesi olan bir KHK'lı profesörün Fransa'da görev yaptığı halde hakkı huzur alması olarak belirtildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum