Türk Lirası İle İşlem Yapan Yatırımcıya Hizmet Sunan Platform: 21 Milyon

Yatırımcıların, hem kripto para borsalarını hem de bu borsalarda yer alan kripto para birimlerini aynı anda takip edebilmesi özellikle kripto para piyasasında oldukça önemli. Bunun yanında bu şekilde hizmet veren veri platformlarının büyük çoğunluğu dolar bazında hizmet veriyor ve bu durum Türk Lirası ile işlem yapan yatırımcıların zaman zaman zorlanmasına sebep olabiliyor.

Türk Lirası İle İşlem Yapan Yatırımcıya Hizmet Sunan Platform: 21 Milyon
28 Aralık 2021 - 21:43


21 Milyon Nedir?

21 Milyon da aslında tam olarak bu noktada Türk yatırımcılara ve Türk Lirası ile yatırım yapan kişilere hizmet vermeye odaklanıyor. 21Milyon.com Türkiye’de faaliyet gösteren kripto borsaları ve bu borsalarda işlem gören kripto para birimleri hakkında anlık bilgileri paylaşan bir veri sağlayıcısı olarak tanımlanabilir.

Kullanıcılar 21 milyon ile Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarında bulunan işlem çiftlerini görüntüleyebiliyor ve anlık fiyat hareketlerini takip edebiliyor. Bu da özellikle farklı borsalarda alım satım yapan ve arbitrajdan faydalanan yatırımcıların tüm fiyatları bir arada görebilmesi sebebiyle önem taşıyor.

Türkiye’deki kripto paralar sekmesinde şu anda 210 adet kripto para birimi bulunuyor. Bu kripto paralar arasında ise Ripple (XRP), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Litecoin (LTC) ve Bittorrent (BTT) gibi birçok kripto para sıralanıyor.

Kullanıcılar bu kripto para birimlerinin fiyatlarını canlı olarak TL bazında takip edebiliyor ve hangi borsalarda işlem yapıldığını hacim ve diğer bilgilerle görebiliyor. Ayrıca kullanıcılar bazı göstergeleri gizleyerek sadece istedikleri göstergelerin kalmasını da sağlayabiliyor.

21 Milyon Puanı Nedir?

Platform, kripto para borsalarına “21 Milyon Puanı” adı verilen bir puanlama da yapıyor. Yapılan açıklamalara göre bu puanlama, 21 Milyon ekibi tarafından tamamen nesnel kriterlere göre yapılıyor. 21 Milyon hesaplamayı baz alırken; platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanıyor. Belirlenen kriterler doğrultusunda ise puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum