Türkiye'nin son 20 yılının özeti: Bit pazarları doldu taştı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM kürsüsünden, Adana bit pazarında çektiği fotoğrafı gösterdi.

Türkiye'nin son 20 yılının özeti: Bit pazarları doldu taştı
08 Aralık 2022 - 09:45

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, “Elin Avrupalısı emeklisi bir avuç dövizle Türkiye’de ultra lüks tatil yaparken bizim vatandaş 36 ay taksitle mont almaya, bit pazarında kıyafet giymeye, ayağındaki ayakkabısını, sırtındaki paltosunu satıp evine ekmek götürmeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.

Sınır kapılarından yabancıların akın akın alışveriş yapmaya geldiğini hatırlatan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Van Kapıköy Sınır Kapısından İranlılar akın akın alışveriş yapmaya geliyor. Artvin Sarp Sınır Kapısından Gürcistan'lılar Türkiye'ye alışveriş için kuyruğa giriyor. Edirne Kapıkule Sınır Kapısından Bulgarlar ve Yunanlılar gelip bizimle alay ederek alışveriş yapıyor. Çünkü saray iktidarı paramızı tarihin en değersiz parası haline getirdi, itibarını yerle bir etti” şeklinde konuştu.

Adana'daki bit pazarında çektiği fotoğrafı paylaşan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Bizim vatandaşımız Adana’da bitpazarından alışveriş yapıyor. 36 ay taksitle mont almaya, ikinci el pazarında kıyafet giymeye, ayağındaki ayakkabısını, sırtındaki paltosunu satıp evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bu kalabalık maalesef her gün bit pazarında tekrarlanıp duruyor. İşte bu fotoğraf AKP iktidarının 20 yılda Türkiye’yi getirdiği durumdur. İşte bu fotoğraf Ticaret Bakanlığının bütçesinin aynısıdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum