Türkiyede Özgür Evlilik Oranları Yetersiz

Bugün Türkiye’de evliliklerin büyük çoğunluğunu ana-babalar düzenlemektedir. Tüm yerleşme yerlerindeki bazı aile biçimlerinden gelen kadınların üçte ikisinden çoğu, bazılarının onayıyla, bazılarının onayı olmadan (sırasıyla %67 ve %11), evliliklerinin başkalarınca ayarlandığını söylemişlerdir.

Türkiyede Özgür Evlilik Oranları Yetersiz
18 Temmuz 2017 - 23:19
Kadınların ancak %13’ü ailelerinin de onayını alarak kendi seçimlerini yapmışlardır. Kadınların %9’u ailelerini kendi seçimleri doğrultusunda etkileyemedikleri için “kız kaçırma” yoluyla evlenmişlerdir.



Evlilikte Sıradanlık ve Seks Hayatının Bitmesi !

Herkes, sürekli olarak, o günkü cinsel eşinden başka kimselerden gelen cinsel uyarmalarla karşı karşıyadır. Bağlılığın altın çağında bu uyarmalar etkisizdir. Cinsel gereksinmelerin bastırılması onları daha da şiddetlendirir. Duygusal düzeyde anlaşamama veya organsal bir nedene bağlı isteksizlik eşe duyulan arzuyu aşındırırlar.

Bu aşınmanın en kesin belirtileri şunlardır;

Sevişmeden önce arzunun azalması,sevişmenin verdiği zevkin zayıflaması. Eşten alınan zevkin azalmasıyla başka cinsel nesnelerin arzulanması birbirine eklenir, birbirin güçlendirir. İnsan bu durumdan iyi niyetlerle ya da “sevişme oyunları“yla kurtulamaz.

Eşinden Nefret Etme Dönemi

İşte bu anda son derece tehlikeli olan eşe sinirlenme dönemi başlar, bu sinirlenme, kişinin mizacına ve aldığı eğitime göre, ya dışa vurulur ya da içe atılır. Şöyle ya da böyle, benzer durumların çözümlenmesinin de gösterdiği üzere eşe duyulan nefret gittikçe artar; eşinin başka cinsel nesnelere duyulan arzuyu engellemesi bu artışın gerekçesidir. Eşler boşanmaya varan bir kısırdöngü içinde kalırlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum