Uçan taksiler gerçek oluyor! 'Kısa mesafe ortadan kalkar'

Başrollerini Bruce Willis ile Milla Jovovic'in paylaştığı 'Beşinci Element' filmi gerçek oluyor! Şehir içinde kullanılabilecek hava araçları birkaç yıl içinde hayatın bir parçası haline gelecek. Peki fiyatlarının nasıl olması bekleniyor? Bu gelişmeler şehirler, taksiciler ve taksi bekleyenler için ne anlama geliyor? Uçan taksilerin detayları, taksici ve yayaların görüşleri haberimizde...

Uçan taksiler gerçek oluyor!  'Kısa mesafe ortadan kalkar'
10 Aralık 2021 - 09:43

Trafik bütün dünyada büyük şehirlerin ortak çilesi. Özellikle de işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde yoğun noktalara gitmek isteyenler, ister İstanbul'da olsun ister New York'ta, en az 2 saati gözden çıkarmak zorunda. İstanbul'da buna ek olarak bir başka dert daha var. Siz A noktasından B noktasına götürmeyi kabul edecek taksi bulmak. 

Peki ya evinizin ya da iş yerinizin yakınındaki bir garajdan hareket edecek elektrikli bir hava aracıyla bu süreyi 20 dakikaya indirebileceğinizi, üstelik bunun karşılığında oldukça cüzi bir bedel ödeyeceğinizi söylesek?

Kulağa oldukça iddialı hatta bilim kurgu tadında gelen bu senaryo, birkaç yıl içinde hayatımızın gerçeklerinden biri haline gelebilir. Zira birçok şirket dikey havalanabilen, bu nedenle herhangi bir pist alanına ihtiyaç duymayan güvenli, ucuz ve temiz Elektrikli Hava Araçları üzerindeki çalışmalarında son aşamalara geldi. Bu araçlarla 2 kilometreden 240 kilometreye kadar olan mesafeler kolaylıkla kat edilebilecek.

Uzmanlar bu teknolojinin dev bir pazara dönüşebileceğini belirtiyor. Orta vadede büyük şehirlerde yaşayan insanların yolculuklarının kolaylaşacağı ve trafik sıkışıklığı sorununun çözümünde ilerleme kaydedilebileceği düşünülüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum