Uçucu Yağlar Cilde Zarar Verir mi?

Aromaterapi dünyasına yeni adım atanların en sık merak ettiği konu, uçucu yağların cilde zarar verip vermediğidir.

Uçucu Yağlar Cilde Zarar Verir mi?
17 Nisan 2023 - 15:09 - Güncelleme: 17 Nisan 2023 - 15:17

 

 

 Uçucu yağ çeşitleri doğru şekilde kullanıldığında cilde bir zararı olmaz. Aksine cilt için sayılamayacak kadar fazla faydası vardır ve bu nedenle aromaterapi yağları seçiminde uçucu yağ çeşitlerinin faydaları hakkında da fikir sahibi olmak önemlidir. Cilt bakımında uçucu yağların çok sık kullanıldığını, pek çok kozmetik üründe de bu yağlardan faydalanıldığını eklemek gerekir.

Daha temiz görünen, daha pürüzsüz ve daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmak için siz de aromatik uçucu yağ çeşitlerinden faydalanabilirsiniz. Masaj yolu ile cilde nüfuz etmesini sağlayabilir ve doğal yağların mucizevi faydalarından istifade edebilirsiniz. Özellikle masaj yöntemlerinde düzenli olarak % 100 doğal olan uçucu yağ çeşitleri kullanıldığında faydalarının daha net görünmesi de mümkün oluyor.
Elbette her uçucu yağın etkisi farklı olabiliyor. Çünkü içerdiği bileşenler farklıdır ve ciltte ne gibi bir etkide bulunduğu da hangi bileşenleri içeriyor olduğuna bağlı olarak değişir. Aromaterapide kullanılan uçucu yağların ne gibi etkilerinin olduğunu sıralayalım!
  • Cildi Temizleme Etkisi
Sağlıklı bir cilde sahip olmanın ön koşulu temiz bir cilttir. Cildi temizleme etkisi olan uçucu yağ çeşitleri tercih edildiğinde toksinlerden ve ölü hücrelerden cildinizi arındırmanız da gayet kolay olur. Cildin temiz olması, daha berrak ve daha parlak görünmesini de beraberinde getirecektir. Cildinizi temiz ve sağlıklı tutabilmek için duş sonrasında uçucu yağ çeşitleri ile masaj yaparak bu yağların cildiniz tarafından emilimini sağlayabilirsiniz.
  • Cildi Besleme Etkisi
Uçucu yağların en önemli faydalarından biri de cildi besliyor olmasıdır. Özellikle cildin nem ihtiyacını karşılaması, yaşlanmaya karşın cildin mücadelesini de destekler. Nem kaybı, cildin yaşlanma sürecini hızlandıran unsurlardan biridir. Bu süreci yavaşlatmanın yolu ise cildin beslenmesi ve nem ihtiyacının karşılanması oluyor. Kozmetik ürünler de tercih edilebilir. Fakat uçucu yağlarla cilde masaj yaptığınızda cilt yüzeyinde adeta bir koruyucu katman oluşturabilirsiniz. Bu da cildin nemi uzun süre hapsetmesini sağlar. Aynı zamanda cilt kuruluğundan kaynaklanan kızarıklık, tahriş, pullanma gibi görüntülerden de arınmış olursunuz. Sonuç olarak aromaterapide kullanılan uçucu yağların cildi hem nemlendirme hem de besleme etkisinin olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.
  • Cildi Yatıştırma Etkisi
Bazı uçucu yağların sağladığı faydalardan biri de cildi yatıştırıyor olmasıdır. Özellikle hassas bir cilde sahip olanlar ya da atopik bir cilt yapısına sahip olanlar için yatıştırıcı yağların çok daha önemli olduğunu söyleyebiliriz. Eğer herhangi bir nedenle cildinizde tahriş belirtileri baş gösterdiyse yatıştırıcı etkiye sahip olan aromaterapi yağlarına yönelebilirsiniz. Bu sayede tahriş etkisinin çok daha kısa sürede ortadan kalkmasını sağlamış olursunuz. Ancak uçucu yağların bu etkisinden faydalanmak için tamamen doğal olanlara yönelmeniz gerektiğini unutmayın. Kimyasal içerikli olanlar aynı etkiyi yaratamayabilir. Dolayısıyla sadece % 100 saf ve doğal olan uçucu yağ çeşitlerini kullanmaya özen gösterin.
En Çok Hangi Uçucu Yağlar Tercih Ediliyor?
Uçucu yağ çeşitleri geniş bir seçenek yelpazesi sunar. En sık tercih edilenlere ise şu örnekleri verebiliriz:
  • Ölmez Çiçek
  • Yasemin
  • Ardıç
  • Selvi
  • Okaliptüs
  • Buhur
  • Çay Ağacı
  • Lavanta
  • Paçuli
  • Sandal Ağacı
Daha fazla sayıda seçeneğin olduğunu ve bu doğal yağların her birinin kokusunun ve cilde olan faydalarının değişebildiğini de ekleyelim. Eğer doğal uçucu yağları aradığınızda sahip olduğu özellikleri de görmek, bilinçli bir şekilde seçim yapmak isterseniz Alfheimaromaterapi.com adresine tıklamanızda fayda var. Sitede hem sabit yağlar hem de uçucu yağ çeşitleri geniş bir seçki eşliğinde kullanıma sunuluyor. Her bir ürünün üzerine tıkladığınızda ise ne gibi etkilerinin ve özelliklerinin olduğuna dair bilgi alabiliyorsunuz. En önemli hususlardan biri de yağların tamamen doğal olmasıdır. Cildinize iyi geleceğini düşündüğünüz yağları kolayca seçebilir ve aromaterapinin muhteşem faydalarından siz de istifade edebilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum