Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı

Dün başlayan ve bayram dahil 17 günü kapsayan "tam kapanma" sadece ekonomik değil psikolojik açıdan da insanları zorlayacak. Bilim insanından, yazarına sanatçısına kadar ünlü isimler bu süreçte neler yapacağını açıkladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Fulya Soybaş, tam kapanma sürecinde ünlülerin neler yapacağını yazdı.

Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı
30 Nisan 2021 - 20:54
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 1

‘TATSIZ’ İŞLERİ HALLEDERİM

Tarihçi, Prof. Dr. İlber Ortaylı: “İstanbul’dayım. Tam kapanma kuralları neyse riayet edeceğiz. Benim için biraz iyi oldu aslında. Bir kitap hazırlığı içerisindeydim, ihmal etmiştim. Onun çalışmalarını tamamlarım. Tashihlerim vardı yapılacak, zor ve tatsız bir iş. ‘Tatsız bir günde yapar, kafa dağıtırım’ diye ötelemiştim. Tam yerini buldu işte... Onları yaparım. Otur, otur... Başka ne yapacaksın ki?”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 2

KAZAKLARI KALDIRACAĞIM

Sanatçı, Hülya Koçyiğit: “İstanbul’dayım. Yazlık kıyafetleri çıkarıp, kışlıkları kaldırmak gibi ev işleri ile ilgileneceğim. Oscar’a aday olan ve ödül alan filmlerden izleyemediklerimi bitirmeyi planlıyorum. Hareketsiz kalmamak için evde yürüyüşü ihmal etmeyip, rehavete kapılmadan beslenmeme özen göstereceğim. ‘Ne okusam?’ diye düşünenlere son zamanlarda okuduğum kitaplardan İskender Pala ‘Kervan’, Kürşat Başar ‘Dışarıda Kötülük Vardı’, Ahmet Mümtaz Taylan ‘Ara Toplam’ tavsiye ederim.”

 


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 3

DURMAK YOK

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: “Önemli bir süreçten geçiyoruz. İngiltere mutantı neredeyse orijinal virüsün yerini aldı. Hekimler olarak bize durmak yok, kritik günler atlatılana, tünelden çıkana kadar çalışmaya devam! Hastalarımızın yanında görevimizin başındayız.”

 

 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 4

YOGA VE MEDİTASYON

 

Manken, Demet Şener: “Sabah yine çocukların online okulları, kahvaltıları, koşturmacaları... Sonra bir saat spor ya da yoga, meditasyon yapıyorum. Güzel niyetler etmek, olumlu düşünmek böyle zamanlarda çok faydalı oluyor. Bu kadar vakit varken kendi markamın kış sezonu çalışmalarına başlarım. Bu dönemde evde bir yardımcım yok, yemek yapmak da enteresan bir terapi oluyor.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 5

17 GÜN BOYUNCA SAHADAYIZ

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı, Prof. Dr. İlyas Dökmetaş: “Sağlık çalışanları olarak 17 günün 17’sinde de sahadayız. Bayram dahil, nöbetlerimiz var. Dışarıdan İstanbul’a gelen ya da İstanbul’dan gidenlere ise önerim 10-14 gün kendilerini karantinaya almaları. Akraba, eş, dost ziyareti yapmayın, aynı iftar sofrasında buluşmayın. Beslenmenize dikkat edin. Soluğu buzdolabının önünde almayın! Mümkünse ev içerisinde hareket edin. Tüm gün TV karşısında yatmayın. Camı, pencereyi açın, balkona çıkın.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 6

YALNIZ DA EĞLENEBİLİRİM

Oyuncu, Nilgün Belgün: “17 günlük tam kapanma ile sorun çözülecek ise ben harfiyen tüm kurallara uyacağım. Zaten tek başıma acayip eğlenebilen, vakit geçirebilen de bir kadınım. Filmlerim, kitaplarım var. Bol bol müzik dinlerim. Siz de öyle yapın. Bir de şimdi detay vermeyeyim, sürpriz olsun ama yakın gelecekte bir Nilgün Belgün kitabı çıkacak, onun çalışmalarını yaparım.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 7

ONLINE KONSER VERECEĞİM

Müzisyen, Coşkun Sabah: “Müzik insanıyım ben. Bu süreçte ne kadar üretebilirsem o kadar üretmeye çalışacağım. Bol bol beste yaparım. Dünya müziklerinden örnekler dinler, kendimi geliştirmeye gayret ederim. 1 veya 2 kez, evimdeki kış bahçesinden online konser vermeyi planlıyorum. Duyurusunu sosyal medya hesabımdan yapacağım. Biraz ruhlarımız şenlensin.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 8

HAYVANLARI UNUTMAYIN

Şarkıcı, Haçiko Başkanı, Ömür Gedik: “Sokaktaki ve ormandaki hayvanlar için çalışmaya devam... Hayvan hakları dernekleri ile onlarla çalışan gönüllülerin besleme yapmak için izinleri var, dışarı çıkabiliyorlar. 17 gün uzun bir süre. Arta kalan zamanlarda da kitap okur, müzik dinlerim. Sahneye çıkamıyoruz biliyorsun. Paslanmamak için, egzersiz amaçlı şan dersi almaya başlamıştım, ona devam ederim.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 9

BAHÇE İŞLERİ BENİ BEKLER

Şarkıcı, Yonca Evcimik: “Pandemi başladığından beri Bodrum’daki evimdeyim. Burada bahçemde ektiğim meyve ve sebzelerle, ailem ve hayvanlarımla huzurlu, izole bir hayat sürüyorum. 17 günlük sürede de ileride yapacağım işlerin ön hazırlıklarını tamamlarım. Gündüzleri büyük bir vaktimi bahçe işleri ve sporla geçiririm. Takip ettiğim dizileri ve kaçırdığım filmleri izlerim.”

 

 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 10

ÖDEV VE BAHÇE İŞLERİ 

Şarkıcı, Demet Akalın: “Evdeyiz. Hira’nın kalan ödevlerini bitiririz, enteresan bir şey yapmayacağız yani, bayramda da çalışıyorum. Bu sene böyle biraz daha dişimizi sıkacağız ki yaza güzel çıkalım inşallah. Bir de çiçek tohumları ve fidan alıp bahçemize dikeceğiz.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 11

‘KAYIP TANRILAR ÜLKESİ’ ÇIKIYOR

Yazar, Ahmet Ümit: “Yeni kitabım ‘Kayıp tanrılar ülkesi’ bitti, haziranda çıkıyor. Son okumalarını yaparım. Kitap Bergama’daki Akropol’de geçiyor. İzmir Valiliği’nden aldığımız özel izinle 3 gün oraya gidip, çekim de yapacağız. Helenistik dönemi anlatan bir kitap olduğu için, Türkiye turizmi açısından çok önemli. Anlayacağınız benim için verimli bir süreç olacak. Bu koşullarda yapılabilecek en iyi şey ise kitap okumak. Önerim okumayı erteledikleri kitapları, mesela Dostoyevski’nin Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Budala, Ecinniler adlı eserlerini okusunlar.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 12

DİZİ SETİNE DEVAM 

Sanatçı, Kerem Alışık: “Benim için çok değişen bir şey yok. Setler devam ediyor. Önce reklam sonra dizi çekimine gideceğim. Bayramda 3-4 gün aram var. Bol bol kitap okuyup, film izleyip, her sabah yaptığım gibi yürüyüşlere devam etmek istiyorum.”


 
Ünlü isimler 17 gün ne yapacaklarını açıkladı - Sayfa 13

KİTAP VE RESTORAN YOLDA

Şef, Mehmet Yalçınkaya: “Yeni kitabım ‘Denizden’ yolda, son detayları üzerine yoğunlaşacağım. Diğer taraftan da yeni açacağım restoran için ARGE çalışmalarını sürdürüyorum. Yani çalışmak ile geçecek bir 17 gün olacak.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum