Ünlülerin keşfedilme hikayeleri

Bu isimleri tanımayan yok gibi! Her gün başta magazin gazeteleri olmak üzere pek çok mecrada karşımıza çıkıyorlar. Sıradan hayatları bir anda değişince tüm Türkiye onları tanıdı. Ünlülerin keşfedilme hikayelerine Hazal Kaya'dan başlayalım...

Ünlülerin keşfedilme hikayeleri
08 Mayıs 2019 - 10:06

 



 

''Kariyerimi doğru zamanda doğru yerde olmaya ve şansıma bağlıyorum" diyen Hazal Kaya, kendisini milyonlarca izleyiciye tanıtan Genco dizisinin görüşmesine gittiğinde başına ilginç bir olay geldi.

Dizi görüşmesi için ajansa gittiğinde birden elektrikler kesildi. Ajans görevlisi Hazal Kaya'ya "Elektrik belki beş dakika sonra belki beş saat sonra gelir. İsterseniz siz başka bir gün gelin" dedi.İYİ Kİ ELEKTRİK KESİLDİ

İYİ Kİ ELEKTRİK KESİLDİ



 

Ama Hazal Kaya bekleme kararı aldı. Kısa süre sonra elektrikler geldi. Hazal Kaya yetkililerle görüştü ve Genco dizisindeki rolü aldı.

Hazal Kaya daha sonra bir röportajında o günü "Belki başka bir gün gitseydim Genco'ya başlamayacaktım" diye anlatmıştı.

 



 

Hazal Kaya şöhretini elektriklerin kesilmesine borçlu. Genç yaşına ve sektördeki kısa tecrübesine rağmen ses getiren dizilerde rol alan Hazal Kaya'nın şöhret olma öyküsü çok ilginç.O KADAR UTANGAÇTI Kİ...

O KADAR UTANGAÇTI Kİ...



 

Lisede hiç popüler olmayan, utangaç, içe dönük Merve Boluğur, kuzeninin ajansındaki bir fotoğraf çekimine gitmişti.

 



 

Orada tanıştığı ajans sahibi ona kartını vererek Merve Boluğur'un şöhret kapılarını aralamıştı. 

 



 

Ajansının eviyle aynı sokakta olması Merve Boluğur'u dizilerin vazgeçilmez yıldızı yapmasına yetip artmıştı bile.

 



 

Henüz 11 yaşındayken oturdukları Üsküdar-Bağlarbaşı'nda arkadaşlarıyla bir tiyatro grubu kurdu. Oyunları yazan, yöneten, başrolü de kendi oynayan Özgü Namal, bu işten para kazanıp okul harçlığını çıkardı. Anneannesinin bahçesini açık hava tiyatrosuna dönüştürüp, izleyenlerden para alıyor, onlara izledikleri oyunun yanında komşularının yaptığı kek ve limonatayı ikram ediyordu. 14 yaşında tiyatro kursuna gitmek istediğini söylediğinde babası onu Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'na götürdü. 'Yeditepe İstanbul' dizisinde Zuhal Olcay'ın kızı rolüyle fark edildi.KONUKLAR ARASINDAN BİR YILDIZ ÇIKTI

KONUKLAR ARASINDAN BİR YILDIZ ÇIKTI



 

Bir dönem çok izlenen Küçük Kadınlar'da rol alan Hande Soral, Komedi Dükkanı'nı izlemeye gitti, hayatı değişti. Hande Soral, Tolga Çevik ile konuk oyuncu olarak sahneye çıktı. Sahnede 5 dakika kalması gerekirken tam 45 dakika kaldı.

 



 

Stüdyodan çıkarken de Komedi Dükkanı'nın yapımcısı Hande Soral'ı yanına çağırıp oyunculuk yapmak isteyip istemediğini sordu. Böylece Hande Soral'ın ekran serüveni de başlamış oldu. Onu şöhrete kavuşturan Küçük Kadınlar dizisi oldu. 

 



 

70'lerin başında liseli Nilüfer, Altın Ses Müzik Yarışması'na katıldı. Henüz İtalyan Lisesi öğrencisi idi. Nino Varon bu sesi kaçırmadı ve ilk 45'liği Kalbim Bir Pusula'yı yaptı.

 



 

O günleri ve kayıtta yaşadıklarını şöyle anlatıyor Nino Varon: "Nilüfer'e albüm hazırlıyorduk. O henüz gelmeden orkestrayı Nilüfer'in tonuna göre çaldırıyordum.'BU MU SÖYLEYECEK?'

'BU MU SÖYLEYECEK?'



 

Tonu, o kadar yüksek çalmıştık ki kayda alan arkadaş, 'Kim bu kadar bağırıp yükselecek?'dedi. Tam o sırada, o zamanlar 17 yaşında olan Nilüfer geldi ve herkes 'Bu mu söyleyecek' diye şaşırdı.

 



 

Tabii onun sesini zapt etmenin mümkün olmadığını o gün herkes anladı. Sonra da Nilüfer'i kimse tutamadı."

 



 

Çukur dizisinde Vartolu Sadettin'in unutamadığı tutkulu aşkı Sadiş karakterine hayat veren Boncuk Yılmaz'ın Sıla dizisinde Narin'i canlandırdığını öğrenenler bir hayli şaşırıyor.

 



 

Sıla dizisinde gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Boncuk Yılmaz, bu projeden sonra birçok yapımda rol aldı.

 



 

Boncuk Yılmaz ilk oyunculuk teklifini bir tren yolculuğu sırasında aldığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdim. Bir tren yolculuğu sırasında, tamamen tesadüf eseri, Ahmet Uluçay'la tanıştım, 'Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak' filmini çektik beraber. Bu film bana çok güzel bir ödül de getirdi.

 



 

SİYAD'dan 2004 'Umut Vaad Eden Genç Sanatçı' ödülünü aldım. Daha sonra diziler geldi. 'Sessiz Gece'de oynadım kısa bir süre... Ardından 'Kızlar Yurdu'nda kör bir kızı canlandırdım. En son da 'Sıla' dizisi... Gül Hoca (Gül Oğuz) benim için bir lütuf. Onunla çalışmak, bu işi yapan herkese nasip olur inşallah..."GECE KULÜPLERİNDE ÇALIŞIYORDU

GECE KULÜPLERİNDE ÇALIŞIYORDU



 

Oyuncu Nihat Altınkaya 17 yaşında gece kulüplerinin önünde koruma olarak çalışmaya başladı. Bir gün Taksim'de İstiklal Caddesi'nde yürürken bir ajans sahibi peşinden koşarak onu durdurdu. Ajans sahibinin ''Seni çekebilir miyiz?" sorusuna olumlu yanıt veren Nihat Altınkaya'nın hayatı o anda değişti. Bir hafta sonra Funda Arar'ın klibi için teklif geldi. Daha sonra da dizi oyunculuğu başladı.ÇÖPTEN ÇIKAN FOTOĞRAFLAR

ÇÖPTEN ÇIKAN FOTOĞRAFLAR



 

Burak Özçivit'in babası oğlunun fotoğraflarını ondan habersiz olarak bir modellik yarışmasına gönderdi. Yarışmanın jürisi ise Burak Özçivit'in fotoğraflarını çöpe atmıştı.

 



 

Pelin Karahan ise oyunculuğa başlama hikayesini şöyle anlatıyor: ''Yakınlarım 'Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın' diyordu. Ama ben bunu hiç istemiyordum. Fakat İstanbul'daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım.

 



 

İlk reklam filmimi Çağan Irmak çekti. Onunla başlamak büyük şans. Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim. 'Müzikle uğraşıyor musun?', 'Okullu musun?', 'Bir müzik aleti çalabiliyor musun?', 'Spor yapıyor musun?' gibi bir sürü soru sordular. Ben her soruya 'hayır' diyordum. Orada bir sürü insan vardı ve aralarında çok güzel fiziğe sahip mankenler de vardı. Onlara baktığımda hiç şansımın olmadığını düşündüm.''

 



 

Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünü bitiren Tuba Büyüküstün, yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra hayatı değişen isimlerden. Sultan Makamı dizisiyle hayatımıza giren Tuba Büyüküstün, Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar Altında ve Asi dizileriyle başarı grafiğini yükseltti.

 


 



 

Yaprak Dökümü'nde canlandırdığı Necla karakteri sayesinde şöhreti yakalayan Fahriye Evcen'in öyküsü çok ilginç.

 





TATİLE GELDİ OYUNCU OLDU

TATİLE GELDİ OYUNCU OLDU



 

Almanya'da yaşayan Fahriye Evcen, tatil için geldiği Türkiye'de merhum Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katılmıştı. Daha sonra Oya Aydoğan onu yapımcısı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırmıştı.

 



 

Telefon numarası alışverişinden sonra Fahriye Evcen Almanya'ya dönmüştü. Ama telefonu bir türlü susmak bilmedi. Sonunda dayanamayıp gelen rol tekliflerini kabul etti. 'Asla Unutma' ve 'Hasret' dizilerinde rol aldı. Ama asıl büyük çıkışını 'Yaprak Dökümü' ile yaptı.







 



 

Konfeksiyon işçisiyken şöhreti yakalayan ünlülerimiz de mevut. Sibel Can ve Ebru Gündeş çocuk yaşta konfeksiyonda çalışarak ailelerine yardımcı olmaya çalışmıştı.

 






 



 

Sibel Can oryantal olarak başladığı kariyerine şarkıcılık yaparak devam etti ve çok da başarılı oldu

 






 



 

Ebru Gündeş ise çalıştığı atölyede şarkı söyleyerek dikkatleri üzerine çekmiş ve arkadaşı tarafından elinden tutularak bir yapımcıyla tanışmasına vesile olunmuştu.

 






 



 

Ebru Gündeş'in sonraki hayatı masal gibi gelmişti...  Şarkıcı, o günden sonra başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanmıştı


YORUMLAR

  • 0 Yorum