Uzaya astronot göndermişti, Elon Musk'a ölüm tehdidi

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX, "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle uzaya astronot gönderdi. SpaceX ile bunu başaran Elon Musk'ın ailesi ise Rusların suikast düzenleyebileceğinden korkuyor.

Uzaya astronot göndermişti, Elon Musk'a ölüm tehdidi
31 Mayıs 2020 - 11:38
Elon Musk tarafından kurulan SpaceX'in "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesi başarıyla gerçekleştirildi. ABD'de tarihte ilk defa özel bir şirket uzaya insan yollamak için roket fırlattı. SpaceX, yerel saat ile 15.22'de ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden Crew Dragon isimli uzay aracını 2 astronot ile başarılı şekilde uzaya gönderdi.

SpaceX'in başarılı bir şekilde astronotları ISS'ye ulaştırması durumunda Ulusak Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Rusya'ya astronot başına ödediği yaklaşık 85 milyon dolarlık masraftan kurtulması bekleniyor.

"ELON MUSK: AİLEM RUSLARIN BANA SUİKAST DÜZENLEYEBİLECEĞİNDEN ENDİŞE EDİYOR"

NASA, 2011 yılından bu yana insanlı uçuş projesini askıya almasından dolayı astronotlarını uzay istasyonuna Rusya’ya ait Soyuz uzay araçları ile gönderiyordu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Elon Musk'ın ailesi Rusların suikast düzenleyebileceğinden korkuyor. İddianın sahibi ise Elon Musk ve şirketleri Tesla ve SpaceX hakkında bir kitap yazan yazar Ashlee Vance.


Yazıları genellikle The Economist, Chicago Tribune, The Globe and Mail, International Herald Tribune ve CNET gibi yayınlarda yayınlanan Vance, yazdığı kitabının bir bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

"SpaceX bir süredir yüklerini uzaya taşıyıp dünyadaki fırlatma rampalarına tam olarak geri inebilen, tekrar kullanabilir roketleri test etmektedir. Eğer şirket bu teknolojiyi mükemmelleştirebilirse tüm rakiplerine yıkıcı bir darbe indirmiş olur ve aynı zamanda ABD'yi uzaya yük ve insan taşımada dünya lideri ilan ederken roket endüstrisinin önde gelen bazı şirketlerini de iş dünyasının dışına iter. Bu husus Musk'ın da farkına vardığı gibi ona bolca ateşli düşman kazandırmıştır. Musk bununla ilgili olarak şöyle demişti; "Ben ortadan kaybolsam umurunda olmayacak insan sayısı artmakta. Ailem Rusların bana suikast düzenleyebileceğinden endişe ediyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum