Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

Günümüzde hala bir çok kadın için vajina hakkında konuşmak tabu ve hala bu tarz sağlık konularını özel konular diye konuşmaktan kaçınıyorlar. İşte bu yüzden konuşulmaktan kaçınıldığı için, yıllardır vajina hakkında bilinen bir çok yanlış bilgi var ve aslında bu yanlış bilgiler vajina sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.

Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar
11 Eylül 2018 - 20:33

The Sun dergisi, vajina hakkında yanlış bilinenlerin doğrusunu uzmanlara sor


 


#1 Çok seks yapmak vajinayı genişletir


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar


Facebook'ta Beğen:




 

İnsanların çoğu, çok seks yapmanın veya birden fazla kişiyle ilişkiye girmenin vajinanın dudak kısmının görünümünü veya büyüklüğünü değiştirdiğine inanır. Uzmanlar ise seksin hiçbir zaman vajinanın görünümünde, şeklinde veya boyutunda bir değişikliğe neden olamayacağını söylüyorlar.

Sağlık uzmanı ve YES Company'nin tıbbi satış müdürü Eleanor Gardner, vajinanın doğum için genişleyebilen bir yapısı olduğunu ve partneriniz ne kadar büyük olursa olsun bundan etkilenmeyeceğini söylüyor.

"Cinsel olarak tetiklendiğinizde, vajina, vulva ve klitoriste kan dolaşımı artar, renk biraz koyulaşabilir. Vücudun iç kısmında ise vajinanın üstü büyür. Fakat bunların hiçbiri uzun süreli değişiklikler olamaz. Eğer uzun süreli farklılıklar görüyorsanız bu bir sağlık sorununa işaret edebilir."



#2 Kasık kılları pistir


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

 

İnsanların çoğu cinsel organ üzerindeki kılların pis olduğuna inanır ve partnerlerinin de hoşnut olması için bu kılları tamamen keserler. Ancak Dr. Venessa Mackay’ın açıklamasına göre, kasık kılları aslında koruyucu görevindedir. Özel bölgedeki kıllar, burayı virüs ve bakterilerden koruyan bir kalkan görevi görür ve oradaki hassas cildi korur. Bu tüyler tenin tene temasını önlediği için birtakım hastalıkların riskini azaltabilir.



#3 Cinsel organdaki kıllar toz ve patojen bakterilerin vücuda girmesini önler


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

 

Kadınlar kasık tüylerini tamamen traş ettiklerinde, bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini arttırırlar. Bu kılların traş edilmesi ardında mikroskopik açık yaralar bırakır ve tahriş olur. Bu tahriş ve yaralar, cinsel organların sıcaklığı ve nemiyle birleştiğinde bakteriyel patojenler için elverişli bir ortam oluşturur, sağlık açısından ise zararlı.



#4 'Vajina tüm bölgeyi ifade eder’ kesinlikle yanlıştır


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

 

Dr. Eleanor Gardner'a göre kadın anatomisi hakkında genel bilgi eksikliğinin en önemli göstergelerinden biri de bu!

"Vajina aslında serviksten vulvaya kadar uzanan 8 cm'lik bir boru gibidir. Vulva klitorisi de kapsar ve klitoris idrar yolunun üst kısımda, sinir uçlarının toplandığı bir bölgedir. Dış ve iç dudaklara ise labia minora ve majora adı verilir. Bunların görüntüsü kadından kadına değişir."

Dr. Gardner’a göre kadınlar kendi anatomilerini tanımalı, böylelikle cinsel organda bir değişim olduğunda bunu farkedip doktorlarına sorabilirler.



#5 Vajinanın iç kısmını düzenli olarak yıkamalısınız.


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

 

Jinekolog Tania Adib, şöyle anlatıyor;

"Şöyle bir yanlış anlaşılma var ki, kadınlar vajinalarını ne kadar çok yıkarlarsa o kadar sağlıklı ve hijyenik olur. Bu aslında hiç de doğru değil. Vajinanın iç kısmını yıkamak en yanlış hareketlerden biridir. Kesinlikle yanlış. Vajinada olması gereken iyi bakteriler vardır ve bunları ortadan kaldırmak tüm florayı bozar."


 


#6 Birçok kadına göre 'kendi vajinası' pistir.


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

 

Tania Adib sözlerine şöyle devam ediyor; "Pis vajina diye bir şey yoktur. Vajinanızda enfeksiyon olabilir ama bu kirli olduğu anlamına gelmez."



#7 Vajinanın dudak kısımları fazla sarkık olmamalıdır ya da içeride olmalıdır


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

 

Doğum Uzmanlığı ve Jenokoloji Royal College'den Vanessa Mackay şunları söylüyor;

"Her kadının vajinası farklıdır. Farklı renkte, boyda ve şekildedir. Bu yüzden dudak kısımları da farklılık gösterir. Her kadın anlamalıdır ki, vajinalar eşsizdir ve görünüşteki çeşitlilikler gayet doğaldır."





#8 Pelvik taban egzersizleri vajinanızı sıkılaştırabilir!


 
Vajina hakkında yıllardır bilinen yanlışlar

 

"Tıpkı vajinanın genişleyebileceği inancı olduğu gibi, sıkılaşacağı konusunda da yanlış bir algı var. Aslında seks esnasındaki vajina esnekliği tamamen ne kadar tahrik olduğunuz ile ilgili ve esnemek vajinanın en iyi yapabildiği şeylerden biri. Pelvik taban egzersizleri vajinanızı sıkılaştırmaya yaramasa bile, rahim, vajina, idrar yolları konusunda daha sağlıklı olmanızı sağlar." Eleanor Gardener

YORUMLAR

  • 0 Yorum