Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da yaşanan olumsuz şartlara karşı 6 yeni tedbir açıkladı. Buna göre kamu kurum ve kuruşlarında çalışan malul, engelli ve hamileler 28 Ocak cuma gününe kadar izinli sayılacak. Üniversiteler 31 Ocak pazartesi gününe kadar eğitime ara verecek. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde de 28 Ocak cuma gününe kadar eğitime ara verilecek. İstanbul'da otogardan çıkışlar çarşamba günü 09.00'a kadar durduruldu. İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlar geçici olarak durdurulmuştu. Karla mücadele çalışmaları devam ederken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "İstanbul Havalimanı (LTFM) 18/36 pisti park yeri onayı alınarak divert uçuşlar öncelikli olacak şekilde 25 Ocak 2022 tarihi saat 12.00'de trafiğe açılmıştır" denildi. İşte dakika dakika İstanbul'daki son gelişmeler..

Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...
25 Ocak 2022 - 13:54
İstanbul yoğun Kar yağışına teslim oldu... Yollar kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı, kazalar meydana geldi, toplu taşımada yoğunluk yaşandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yoğun Kar yağışı sebebiyle güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde çalışanlar dışındaki kamu görevlilerinin idari izinli olacağını açıkladı. Vali Yerlikaya, saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkmasının yasaklandığını duyurdu. İşte dakika dakika İstanbul'da yaşananlar ve kar nedeniyle alınan tedbirler...

İSTANBUL'DA DAKİKA DAKİKA SON GELİŞMELER

13.30 - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 6 yeni tedbir açıkladı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 25.01.2022 tarihli toplantısında;

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle;

1- Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personelin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmasına,

2- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmalarına,

3- Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışlarının 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09.00’a kadar durdurulmasına,

4- İstanbul’da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

5- Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verilmesine,

6- Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize girişinin ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmasına karar verilmiştir.

İlimizdeki karla mücadele çalışmalarında İçişleri Bakanlığımızca yayımlanan “Kış Tedbirleri Genelgesi” kapsamında oluşturulan; arama kurtarma, sağlık, tahliye ve yerleştirme, güvenlik ve Trafik, beslenme, gıda, tarım ve hayvancılık, enerji, ulaşım-altyapı, nakliye, haberleşme, barınma ve teknik destek ve ikmal çalışma gruplarında 18.029 personel ve 5.227 araç ile müdahale edilmiştir.

13.00 - İstanbul'da özel araçlara yönelik kısıtlama kaldırıldı, Boğaziçi Köprüsü özel araçlara açıldı. Köprüden araç geçişleri başladı.

OTOGARDAN ÇIKIŞ YASAĞI UZATILDI

12.47 - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden "İimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın (26 Ocak 2022, ÇARŞAMBA) 09.00’a kadar durdurulmuştur." mesajını paylaştı.

12.35 - Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'dan "İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Marmaray seferleri perşembe gününe kadar 24 saat ücretsiz hizmet verecektir." açıklamasını yaptı.

12.34 - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından "Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Bu akşam saatlerinden itibaren Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli kar yağışı (8-20 cm yeni örtü) bekleniyor. Kuvvetli buzlanmayla birlikte etkili olması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, don, yüksek kesimlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." uyarısında bulundu.

12.30 - Kar temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından saat 12.00 itibariyle bir pist, açıldı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Karakas-İstanbul uçağı saat 12.30'da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

12.30 - TCDD, Twitter'dan "İstanbul genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Marmaray seferleri perşembe gününe kadar 24 saat ücretsiz hizmet verecektir." paylaşımında bulundu.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

12.28 - Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Türkiye’deki önemli karayolu güzergahlarındaki güncel yol durumuna ilişkin açıklama yaptı.

KGM’den yapılan açıklamaya göre, Anadolu’dan İstanbul'a giden, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR'lar hariç, diğer araçların İstanbul Anadolu Yakası'na gidecek olanları trafiğe açıldı. Ancak zorunlu olmayanların trafiğe çıkmaması gerektiği belirtildi.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

Trakya tarafından İstanbul’a girişler ise yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatıldı ve araçlar uygun bekleme alanlarında bekletileceği bildirildi. Trakya tarafından İstanbul yönüne gelecek olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerektiği de hatırlatıldı.
Yapılan açıklamada diğer yol güzergahlarındaki durum ise şöyle ifade edildi:

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

“Aydın-Muğla Yolu ulaşıma açılmıştır. Muğla-Marmaris (Sakar Geçidi) Yolu ulaşıma açılmıştır. Siverek-Adıyaman Yolu ulaşıma açılmıştır. Diyarbakır-Siverek Yolu ulaşıma açılmıştır. Diyarbakır-Bingöl Yolu ulaşıma açılmıştır. Kağızman-Ağrı Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Akçakoca-Düzce Yolu Kabalak Mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine kapatılmıştır. Kangal-Divriği-Arapgir Yolları ulaşıma kapatılmıştır. Muğla-Kale Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Keçiborlu-Uluborlu Yolu ulaşıma kapatılmıştır.”

12.25 - Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, karla mücadeledeki son durumu paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Gözden Kaçmasın

Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Soyludan ortak açıklama: Bu güzergahları kullanmayınBakan Karaismailoğlu ve Bakan Soylu'dan ortak açıklama: Bu güzergahları kullanmayınHaberi Görüntüle

DİVERT UÇUŞLAR ÖNCELİKLİ OLARAK 12.00'DE HAVA TRAFİĞİ AÇILDI

12.06 - İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlar geçici olarak durdurulmuştu. Karla mücadele çalışmaları devam ederken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. SHGM’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul Havalimanı (LTFM) 18/36 pisti park yeri onayı alınarak divert uçuşlar öncelikli olacak şekilde 25 Ocak 2022 tarihi saat 12.00'de trafiğe açılmıştır” denildi. Öncelik kar yağışı nedeniyle havalimanına iniş yapamayarak başka şehirlerdeki havalimanlarına yönlendirilen (divert) uçuşlarda olacak.

11.30 - Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Kocaeli ve Yalova ile zamanla Sakarya çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (10-20 cm yüksek kesimlerde 20 cm üzeri yeni kar örtüsü) kar yağışları beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

11.22 - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından "Dünkü kar yağışı ve tıkanma sebebiyle araçlarını yol kenarına bırakan vatandaşların araçları bıraktıkları yerden almaları yol güvenliği ve akış açısından önemli. Şehir içindeki tüm yollar şu an açık, aracınızı rahatlıkla alabilir, çalışma yapan ekiplere yardımcı olabilirsiniz." mesajını paylaştı.

11.20 - İBB, metro hatlarında seferlerin bugün de gece saat 02.00’ye kadar uzatıldığını açıkladı.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

11.10 - THY , İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları, saat 00.00'a kadar durdurduğunu açıkladı.

10.40 - İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle TEM ve D-100 yollarının Bolu Dağı kesiminde trafik ve Karayolları ekipleri, uygulama yaptı. İki güzergahta da yolların Bolu Dağı Tüneli'ne yaklaşık 1 kilometre mesafede TIR, otobüs ve kamyonlar durduruldu. İrsaliyelerinde İstanbul'a gittiği tespit edilen araçlar geri döndürüldü. Araçlar, bir dinlenme tesisinin park alanına yönlendirildi. Park alanında bekleyen otobüslerdeki yolculara Türk Kızılayı Bolu Şubesi ekipleri tarafından gıda desteği sağlandı.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

BİN KİŞİ MİSAFİRHANELERDE KALDI

Dün gece saatlerinden beri yapılan uygulama kapsamında otobüslerdeki yolcular, Bolu Valiliği'nce hazırlanan misafirhanelere yönlendirildi. Yaklaşık bir kişi, dün geceyi misafirhanelerde geçirdi.

İstanbul'daki kar yağışının etkisini azaltması ve yeniden araç girişlerine açılmasıyla birlikte Bolu'da bekletilen araçların yollarına devam edebileceği belirtildi.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

10.09 - Milli Savunma Bakanlığı, "İstanbul’da yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 vatandaşımız Hadımköy Kışla Komutanlığımızda misafir edilmiştir. AFAD ile koordineli olarak kar temizliği ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere İstanbul Garnizon birliklerindeki iş makineleri hazırlanmış ayrıca 2, 3 ve 5’inci Kolordu Komutanlıklarımızdaki iş makinelerinin de İstanbul’a sevki için planlama yapılmıştır" açıklamasını yaptı.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

09.40 - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte İmamoğlu'nun açıklamaları...

"Kar kalınlığı 80 cm'yi bulan bölgelerimiz var. Özellikle kuzey hattımızda, bu yollarda 1 metreyi aşan kar yoğunluklarına ulaştı. Şehrimizin genelinde 35-50 cm arasında bir kar kalınlığı oluşmuştur.

Kar yağışı dün olduğu gibi bugün de akşam itibariyle beklenen 18:00 itibariyle yoğun bir biçimde devam etme ihtimali yüksek. Belli bölgelerde kar yağışı etkili olacak. Yapılan bütün uyarılara bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını istiyoruz. İstanbul'da hiçbir su kesintisi olmayacaktır."

VALİ YERLİKAYA'DAN İSTANBULLULARA ÇAĞRI: D-100'E PARK EDİLMİŞ ARAÇLARIN KALDIRILMASI GEREKMEKTEDİR

09.10 - İstanbul Valisi Yerlikaya, "Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için, otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım" mesajını paylaştı.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

YOLLAR BUZA DÖNDÜ, KAR ESARETİ GECEDEN BERİ SÜRÜYOR

09.05 - TEM Otoyolu İSTOÇ mevkiinde kar esareti dün geceden beri devam ediyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda trafik durmuş durumda. Yol adeta buz pistine döndü.

Trafiğin durduğu yolda aküsü biten bir aracın sürücüsü başka bir araç sürücüsünde yardım isteyerek aküsünü şarj etmeye çalıştı.

Duran trafikte beklemekten sıkılan bazı sürücülerin ise araçlarından inerek kısa yürüyüşler yaptığı görüldü.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

08:45 - Onlarca araç Beylikdüzü Hadımköy girişinde yolda kaldı. Bölgede mahsur kalan araçlar trafiği durdururken, geceyi oldukları yerde geçiren sürücülerin bekleyişi sürüyor.

08.35 - Polis ekipleri köprüler ve Avrasya'da çift yönlü kontrol noktası oluşturarak özel araçlara izin vermedi. Avrasya Tünelinde izin verilmeyen özel araçlar trafikte uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Trafiğe çıkan sürücülerin alınan tedbir kararından haberleri olmadığını belirtti.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

KUZEY MARMARA OTOYOLU TEK YÖNLÜ OLARAK TRAFİĞE AÇILDI

08.10 - Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören mevkiinde dün öğle saatlerinde yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme kaza nedeniyle yol trafiğe kapanmıştı. Etkisini arttıran ve gece boyunca devam eden kar yağışı, bölgeye çok sayıda aracın mahsur kalmasına neden olmuştu.

Ekiplerin gece boyunca yaptığı çalışmalar sonucunda yol yaklaşık 17 saat sonra kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yolda yapılan kar küreme çalışmalarının ardından
jandarma ekipleri Çatalca istikametine tek şerit halinde geçişlere izin verdi. Bölgede mahsur kalan İHA ekibi de kurtarıldı.

Kazanın meydana geldiği İstanbul istikametinde ise araç kaldırma çalışmalarının devam ettiği ve yolun önümüzdeki saatlerde trafiğe açılacağı öğrenildi.

08.06 - HSK, İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılması yönünde karar aldı. Yargısal iş ve işlemler, nöbetçi hakim ve mahkemeler eliyle yapılacak.

TEM OTOYOLU MAHMUTBEY GİŞELERDE TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR

07.45 - İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve tipi TEM otoyolunun kapanmasına neden oldu. Gece boyu süren çalışmalar sonucunda otoyolda trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Günün ilk saatleriyle araçlar Edirne yönüne tek şeritten yönlendirildi. Otoyol kenarında trafik yoğunluğundan dolayı terk edilen araçların durduğu da görüldü. Otoyolun baz bölümleri buza dönerken ekiplerin çalışmaları sürüyor.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

07.35 - Bakan Koca, yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul'da, acil sağlık hizmetlerinin aksamaması için hazırlanan UMKE ekiplerinin fotoğrafını paylaştı. Koca, fotoğrafa, "UMKE İstanbul'un hizmetinde. Hava koşulları İstanbul'da ulaşımı ciddi şekilde etkilemiş durumda. Acil sağlık hizmetlerinde aksamaların önüne geçebilmek için, koşullara uygun donanıma sahip UMKE ekiplerimiz şehrin farklı noktalarında görevlendirilmiştir. Hayırlı sabahlar" notunu ekledi.

 

Son dakika... İstanbul kara teslim Vali Yerlikaya yeni kararları açıkladı: İdari izinler, üniversiteler, otogarlar...

 

07.00 - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kar yağışının bugün de aralıklarla devam edeceğini duyurdu ve turuncu uyarıda bulundu.

ÖZEL ARAÇLARIN TRAFİĞE ÇIKMASI YASAKLANDI

06.08 - İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" mesajını paylaştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum