Ve Türkiye'nin beklediği an

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu devir teslim töreni için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geldi!

Ve Türkiye'nin beklediği an
17 Nisan 2019 - 19:26
CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İmamoğlu, mazbatasını almak için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Adliyede, İmamoğlu'nu vatandaşlar karşıladı. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle İmamoğlu aracından bir süre beklemenin ardından inebildi. Çağlayan Adliyesi'ndeki izdiham nedeniyle yapılması planlanan basın açıklaması iptal edildi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "16 Milyon İstanbullunun mazbatasını alıyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı.



İmamoğlu'nun yanında basın danışmanı Murat Ongun bulunuyor

İmamoğlu mazbatasını teslim aldığına dair imzayı böyle attı:

 



İşte İmamoğlu'nun mazbatasını almak için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldiği anlar:



KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK YORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması sonrasında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun, “çok mutluyum, huzurluyum, duyguluyum” derken, duygulanarak yutması dikkat çekti. Türkiye ve çocuklar büyük bir başarı elde edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu başarı topluma hizmet etmek için yola çıkanların başarısıdır. Bu başarı birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır” dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun o sözler:



"O MAZBATA BURAYA GELECEK DEMİŞTİM"

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından mazbatanın fotoğrafını paylaştı ve "O mazbata buraya gelecek demiştim, geldi..." dedi.





İMAMOĞLU BELEDİYEDE

İmamoğlu, görev devir teslimi için İstanbul Saraçhane'de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Saraçhane'de bulunan Belediye Başkanlığı binasında görevi devralmasının ardından yine burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.



İmamoğlu Mevlüt Uysal'dan görevi devralacağını, basın mensuplarına törene dair fotoğraf servis edeceklerini söyledi. İmamoğlu, törenden sonra otobüsten konuşma yapacaklarını belirterek "Biz halkımızla bu haftasonu bütün halkımızı davet ederek süreci anlatacağız. Cumartesi ya da Pazar herkesi biz Saraçhane'ye bekliyoruz diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİR GRUBA YA DA KESİME DEĞİL 16 MİLYONA HİZMET ETMEYE BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLAMIŞTIR"

İmamoğlu "Bu mazbatayı 16 milyon vatandaşımız adına aldık. Toplumumuzun demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmedik. Bu şehirde yaşayan insanlarımızın sevgi ve saygıyla oluşturdukları birlik ve beraberlikten asla vazgeçmedik. Günün sonunda İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanağıyla birlikte mazbatamızı aldık. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Hizmet etmeye hızlıca başlayacağız. Belediyenin tüm alanları şeffaf biçimde halkına, insanına bugün itibariyle açılmıştır." dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şehrin yönetimini yöneten belediyenin kapıları artık halka açılmıştır. Bir gruba ya da kesime değil 16 milyona hizmet etmeye bugünden itibaren başlamıştır"

Binaya giriş yapan İmamoğlu'nu ise çok sayıda destekçisi binan önünde karşıladığı görüldü.

İlk konuşmasının ardından İmamoğlu, görev devir teslimini gerçekleştirmek üzere mevcut belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın yanına çıktı.

KILIÇDAROĞLU BÖYLE İZLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun mazbatayı aldığı anları Genel Merkez'deki odasından takip etti. İşte o anlar:







NELER OLDU

Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun hazırladığı ıslak imzalı tutanaklar, polis koruması eşliğinde Çağlayan'da bulunan İl Seçim Kurulu'na el teslim edildi. Tutanakların gelmesinin ardından İl Seçim Kurulu toplantıya girdi.

İl Seçim Kurulu, birleştirme tutanağını hazırlamasının ardından CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu mazbatasını almak üzere Çağlayan Adliyesi'ne davet etti.

Ekrem İmamoğlu mazbatayı almak üzere Çağlayan Adliyesi'ne geldi. CHP Milletvekilleri ve CHP yöneticileri mazbatayı almak üzere Çağlayan Adliyesi'ndeler.

Odatv, İmamoğlu'nun mazbatasını almaya giderken çekilen fotoğrafını paylaşıyor:



Ekrem İmamoğlu'na, eşi Dilek İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı ve İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun eşlik ediyor:



İşte İstanbul İl Seçim Kurulu'nun hazırladığı o mazbata:



CHP İstanbul İl Başkanlığının yaptığı yazılı açıklamada "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 16.00'da Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını alacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İl Seçim Kurulu da birleştirme tutanağını hazırladı:



Adliyede İmamoğlu'nu bekleyiş sürüyor.





MALTEPE'DEKİ TUTANAKLAR HAZIRLANDI

31 Mart’taki yerel seçimler geride kaldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu oldu.

Ancak AKP’nin itirazları nedeniyle sandıklar tekrar tekrar sayıldı.

Maltepe'deki sandıklarda, oyların sayımı dün gece 00:22 sularında tamamlandı. YSK’nın verilerine göre Ekrem İmamoğlu 13 bin 781 oy fark ile İBB seçimlerini önde tamamladı.

Sayımların tamamlanmasının ardından Maltepe’deki sayıma ilişkin birleştirme tutanakları hazırlanmaya başladı. Seçim Kurulu, tutanaklarını hazırladı. 

Tutunakları CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş paylaştı. Yarkadaş ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"İŞTE TÜRKİYE'NİN BEKLEDİĞİ O TUTANAKLAR... Maltepe İlçe Seçim Kurulu, az önce bu tutanakları hazırladı ve İstanbul İl Seçim Kurulu'na gönderdi. Şimdi telefonun başındayız ve İl Seçim Kurulu'ndan 'Mazbatanızı almanız için sizi davet ediyoruz' diye aramalarını bekliyoruz."





 

MALTEPE'DE MAZBATA VERİLDİ

Barış Yarkadaş, AKP ve MHP'nin itiraz ettiği Maltepe'de, Maltepe Belediye Başkanı CHP'li Ali Kılıç'ın mazbata alacağını duyurdu.

AKP MALTEPE'DE DE İTİRAZ ETTİ

AKP, Maltepe'de ilçe birleştirme tutanaklarının usulüne uygun düzenlenmediği gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na iptal başvurusunda bulundu. 

AKP MAZBATA VERİLMESİN BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU

Birleştirme tutanaklarının ardından İstanbul İl Seçim Kurulu’nun Ekrem İmamoğlu’na mazbata vermesi bekleniyor. Ancak, AKP İstanbul İl Başkanlığı dün İl Seçim Kuruluna başvurarak Yüksem Seçim Kurulu’na yaptıkları olağanüstü itirazın beklenmesi bu süreçte İmamoğlu’na mazbata verilmemesini talep etmişti.

Odatv.com

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum