Vizesiz ülkelerde kaç gün kalınabiliyor?

Koronavirüs salgınının sona ermesinden sonra gezip görebileceğiniz birbirinden güzel ülkeleri sizler için derledik. Hem de hepsi vizesiz. Son olarak Türkiye ile Azerbaycan arasında karşılıklı olarak vizeler kaldırıldı.

Vizesiz ülkelerde kaç gün kalınabiliyor?
23 Mart 2021 - 10:18 - Güncelleme: 23 Mart 2021 - 17:31

Serdar Uzun'un haberine göre Schengen vize başvuru ücretinin, 2 Şubat 2020 itibariyle 60 euro'dan 80 euro'ya çıkartılması ile birlikte Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler daha da cazip hale geldi. 91 ülke ise Türk vatandaşlarından 30 ila 90 gün arası turistik gezi için vize istemiyor. Bu ülkelerin yanı sıra 15 ülke sınır kapısından, 10 ülke de online vize ile Türk vatandaşlarına kolaylıkla turistik vize veriyor. İşte corona virüsten sonra vizesiz gezilebilecek ülkeler

Azerbaycan
90 gün vizesiz.

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, Türkiye ile Azerbaycan arasında vize kaldırıldı. 

İki ülke vatandaşları için uygulanacak vize muafiyeti 90 gün olarak kararlaştırılırken 90 günü aşan durumlarında ise ikamet izni başvurusu zorunluluğu getirildi.

Andorra
90 gün vizesiz.

Fransa ve İspanya sınırları arasında ufak bir ülke olan Andorra, Türk vatandaşlarına vizesiz ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız Fransa veya İspanya olacak. Fransa ve İspanya topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor.Arjantin
90 gün vizesiz.Arnavutluk
90 gün vizesiz.
Bahamalar
90 gün vizesiz.
 

Bahreyn
15 gün vizesiz.

Kapıda vize ve Online vize uygulamaları var.

Bahreyn'e girişte ücretsiz olarak 15 günlük vizenizi alabiliyorsunuz. Vizenizin süresini gerektiğinde 15 gün daha uzattırabiliyorsunuz. 
Barbados
90 gün vizesiz.
Belarus
30 gün vizesiz.
Belize
90 gün vizesiz.

Bhutan
Bhutan vizesi almak hem kolay hem zor.

Bhutan’da faaliyet gösteren lisanslı bir turizm acentası ile irtibata geçip tur paketi satın almadan Bhutan’ı ziyaret etmek pek mümkün değil. Seyahatinizi satın alıyor, ödemenizi yapıyorsunuz. Turizm acentası sizin adınıza Bhutan Turizm Konseyi’ne online olarak başvuru yapıyor. Tüm vize başvurularını Bhutan Turizm Konseyi işleme sokuyor. Vize için gerekli evraklarınız; ücreti ödenmiş ve konfirme seyahat planı, 40 ABD doları vize başvuru ücreti, pasaportunuzun fotokopisi ve 2 fotoğrafınız Konsey tarafından kontrol ediliyor ve 72 saat içerisinde vizeniz onaylanıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum