Yargıtay'dan hakim, savcı ve personele adli yıl açılışına katılım zorunluluğu

Yargıtay Genel Sekreterliği, Yargıtay dairelerine bir yazı göndererek Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılacak adli adli yıl açılış törenine her daire ve bölümden tetkik hakimleri, cumhuriyet savcıları ve beş personelin katılımının zorunlu olduğunu...

Yargıtay'dan hakim, savcı ve personele adli yıl açılışına katılım zorunluluğu
18 Ağustos 2019 - 11:40
Belirten bir yazı gönderdi. Yazıda törene Yargıtay daire başkan ve üyelerinin katılımının önem arz ettiği de belirtildi. 




Levent MAZILIGÜNEY@Leventism

Adli yıl açılışı için @TCYargitay Tetkik Hakimleri ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılarının tamamının yanı sıra, dairelerdeki yazı işlerinden (kalem) müdür ve 4 personelin de katılımını zorunlu tutmuş. Geçen yıllarda girişte kimlikle katılım kontrolü yapılmış. Yorum yok!

View image on Twitter


196

4:56 PM - Aug 17, 2019

Twitter Ads info and privacy


148 people are talking about this

Yargıtay Genel Sekreteri Yusuf Ziyaattin Cenik imzasıyla gönderilen 11 Temmuz 2019 tarihli yazıda 2019/202 yılı Adli Yıl Açılış Töreni’nin 2 Eylül 2019 Pazartesi Günü saat 10:00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi salonunda yapılacağı hatırlatılarak şöyle dendi:

“Yargıtay daire başkan ve üyelerinin törene katılımı önem arz etmekte olup, tetkik hakimleri ve cumhuriyet savcıları ile her daire-bölüm yazı işleri müdürü ve beraberinde birimi temsil eden 4 personel olmak üzere toplam 5 personelin katılımı zorunludur.

Bu sebeple Cumhurbaşkanlığına bildirilmek üzere, katılımı öngörülen yazı işleri müdürü ve personel isimlerinin 17 Temmuz 2019 tarihine kadar Sosyal İşler Müdürlüğüne bildirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.”

Hem ağlayıp hem alkışlayan hakim

Yargıtay Genel Sekreterliği’nin söz konusu yazısını Twitter hesabından paylaşan Levent Mazılıgüney, “Adli yıl açılışı için @TCYargitay Tetkik Hakimleri ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılarının tamamının yanı sıra, dairelerdeki yazı işlerinden (kalem) müdür ve 4 personelin de katılımını zorunlu tutmuş. Geçen yıllarda girişte kimlikle katılım kontrolü yapılmış. Yorum yok” diye yazdı.

Mazılıgüney ayrıca Diken’e yaptığı açıklamada, Yargıtay hakim ve savcılarının bu uygulamadan rahatsız olduklarını belirtti. Mazılıgüney, geçen yıl zorunlu olarak törene katılan eşi ihraç edilmiş bir hakimin yapılan konuşmaları alkışlamak zorunda hissettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakim ve savcı ihraçlarını öven sözlerini, “Hem ağlayıp hem de alkışladığını” söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum