Yasemin Özilhan'ın corona virüs önlemi sirke!

! Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bugüne kadar 4 binden fazla insanın ölümüne, 121 binden fazla insanın karantina altına alınmasına neden olan koronavirüs, sonunda Türkiye’de de görüldü.

Yasemin Özilhan'ın corona virüs önlemi sirke!
15 Mart 2020 - 10:55



 





Bizde diğer ülkelerdeki kadar yaygın olmaması sevindirici tabii ama yine de tedbiri elden bırakmamakta yarar var. Cemiyet hayatının ünlü isimlerine koronavirüse karşı nasıl tedbirler aldıklarını sordum. Konuştuğum herkes konuyu ciddiye almış ama asla ürkmeden ve sosyal hayattan kopmadan rutin yaşamlarına devam ediyorlarmış...




2Yasemin Özilhan


  •  



Yasemin Özilhan 



“Televizyon ve internetten aldığımız bilgiler iyice kafamızı karıştırdı” diyen Yasemin Özilhan, uyguladığı korunma yöntemlerini bizimle paylaştı. Yasemin Hanım hem evini temizletmiş hem de kıyafetlerinin tamamını yıkatmış. Evdeki her obje sirkeli suyla temizlenmiş. Çocuklarının kullandığı okul eşyaları da her gün özenle dezenfekte ediliyormuş.




 

3Hacı Sabancı


  •  



Hacı Sabancı 



Evin her yerini dip köşe dezenfekte ettirmiş. Yurtdışı seyahatlerini askıya almış. Toplantılarını telekonferanslarla yapıyor. Şimdilerde kimseyle tokalaşmamaya özen gösteriyor.




4Hakan Sabancı


  •  



Hakan Sabancı 



Koronavirüsün gençlere zarar vermeyen bir virüs olduğunu biliyorum. Ailem her konuda tedbir aldığı için benim çok çaba sarf etmeme gerek kalmadı. Yalnızca öpüşmüyor, sarılmıyor, tokalaşmıyorum. Ama annemin ısrarıyla arada masketakıyorum.




 

5Fethi Sabancı Kamışlı


  •  



Fethi Sabancı Kamışlı 



Koronavirüsün cürmü ve etkisinden fazla ses getirdiğini düşünüyorum. Ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerek. Yakın tarihte chek-up yaptırmış, vücudumun neye ihtiyacı olduğunu öğrenmiştim. Şimdi de temizliğe dikkat ediyorum.




6Özlem Önal


  •  



Özlem Önal 



Evini, ofisini hatta arabasını bile temizleten Özlem Hanım, virüsü en ciddiye alanlar arasında. Öyle ki özel bir temizlik şirketiyle anlaşmış. Herkes gibi seyahat planlarını şimdilik askıya almış ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya özen gösteriyormuş.




 

7Arda Turan


  •  



Arda Turan 



“Antrenman sonrası kişisel bakımın ardından dezenfektanla temizleniyorum. Evde daha tedbirliyim. Çünkü küçük bir oğlum ve hamile bir eşim var. Böyle durumlarda hassasiyet had safhaya çıkıyor. Ama paranoya yapmıyoruz tabii.”




8Yasemin Taciroğlu


  •  



Yasemin Taciroğlu 



“İş nedeniyle sık sık seyahat ediyorum. Uçakta korunmak için maske takıyorum. Çantamda da dezenfektan var. Aklıma geldikçe elimi temizliyorum. Bağışıklık sistemimi güçlendirecek ilaç ve vitaminler de kullanıyorum.”




 

9Zeynep Mutlu


  •  



Zeynep Mutlu 



Zeynep Hanım diğerlerinden daha şanslı. Zira ailece sağlık sektöründe hizmet verdikleri için konuya daha vakıflar: “Ofisimiz ve evlerimiz koronadan önce de çok detaylı şekilde temizleniyordu. O nedenle özel bir tedbir almamıza gerek kalmadı. Türkiye’de sağlık sektörü çok başarılı, hem hastanelerimiz hem de doktorlarımız çok iyi. O nedenle çok ürkmüyorum.”




10Sinan Kosif


  •  



Sinan Kosif 



“Ben virüs konusunda eşim Melda’ya güveniyorum. O kadar bilgi sahibi ki, her şeyi ona soruyorum. Virüs için özel bir tedbir almadık ama ellerimizi sık sık yıkamaya özen gösteriyoruz.”




 

11

Mehmet Üstündağ
[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum