Yaşlanma cinsel isteği ortadan kaldırır mı?

Cinselliğin mahremiyet içeren bir konu olduğu doğru. Fakat bu durum eşler içi geçerli değil. Eşler cinsel birliktelikleriyle ilgili çekincelerini ve ihtiyaçlarını birbiriyle paylaşabilmeli.

Yaşlanma cinsel isteği ortadan kaldırır mı?
22 Mayıs 2020 - 14:56

Eşler arasında yaşanan iletişimsizlik, cinsellik konusunda kulaktan dolma bilgilere inanılmasına neden oluyor. Psikiyatrist-Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.






1-Yanlış: Cinsellikte başarı önemlidir



 

Cinsellikte hedef başarı değildir. Sonucun her seferinde iki kişinin orgazmıyla sonuçlanması gerekmez. Bunu bir başarı görmek kişide performans endişesi yaratır.

2-Yanlış: Cinselliği erkek başlatır



Cinsellikte ideal olan yarı yarıya kadın ve erkeğin cinselliği başlatmasıdır. Cinselliği kadının başlatması ahlaken olumsuz bir anlam oluşturmaz, aksine eşine olan cinsel ilgisini gösterir.

 




3-Yanlış: Yaşlanma cinsel isteği ortadan kaldırır

3-Yanlış: Yaşlanma cinsel isteği ortadan kaldırır



 

Yaşlılarda da cinsel istek gençlerden farklı değil. Bazen sıklığı azalsa da cinsellik aynı hazla yaşanır. Yaşlılıkta nedense cinsellik ayıpmış gibi bir kavram oluşmuş. Bu tamamen uydurma.

4-Yanlış: Menapoz cinsel isteği ortadan kaldırır



Menapozla birlikte doğurganlık sona erer, ancak cinsel istek etkilenmez. Bazen menapozda vajinal kuruluk olabilir. Ancak bu tedavi edilebilir.

 

 


5-Yanlış: Kadınların cinsel isteği azdır

5-Yanlış: Kadınların cinsel isteği azdır



 

Kadınların erkeler kadar cinsel isteği var. Aynı oranda cinsellikten haz alırlar. Ancak toplum dayatmaları, yetiştiriliş, verilen yanlış bilgiler nedeniyle kadınlar cinsellikte daha pasif bir konuma itilmiştir.

6-Yanlış: Her erkek her kadına nasıl zevk vereceğini bilir



Her insandan dünyada bir tane vardır. Herkesin huyu, alışkanlıkları, vücutlarında zevk aldıkları yerler farklı. Genel kurallar cinselliğe uygulanamaz.

 

 


7-Yanlış: Çiftler içgüdüsel olarak cinsellikte karşı tarafın ne istediğini bilirler

7-Yanlış: Çiftler içgüdüsel olarak cinsellikte karşı tarafın ne istediğini bilirler



 

Nasıl ki güncel yaşamda karşı tarafın isteklerini öğrenmek için konuşuyoruz, cinsellikte de konuşmak karşı tarafın cinsel isteklerini öğrenmemizi sağlar.

8-Yanlış: İlk cinsel ilişki kadın için oldukça sıkıntılı ve acı vericidir



Çoğunlukla cinsel ilişkiler acı ve sıkıntı vermezler aksine haz alınan durumlardır. Kızlık zarının yırtılması ise en fazla parmağınıza bir toplu iğnenin dokunması kadar acı verir.

9-Yanlış: Kadınlarda mastürbasyon kızlık zarını bozabilir

Genç kızları cinsellikten uzak tutmak için uydurulmuş. Mastürbasyon daha çok klitorisi uyararak olur. Bu durum kızlık zarını etkilemez. Aksine kızların mastürbasyon yapması ileriki dönemlerde çift olarak orgazm yaşamasını kolaylaştırır.


 

10-Yanlış: Hamilelikte; cinsellik ve orgazm olma erken doğuma veya düşüğe neden olur



Kadın hastalıklar ve doğum uzmanın herhangi bir sakınca görmediği durumlarda hamileliğin 30. haftasına kadar cinsellik rahatlıkla yaşanır. Ancak bu sürede pozisyonlara dikkat etmek gerekebilir. Herhangi bir risk oluşturmaz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum