Yaşlı Teyzeden robota: Allah sana da namaz kılmayı nasip etsin

Yolculara danışmanlık hizmeti verecek danışma robotları, İstanbul Havalimanı’nda görücüye çıktı. Robota mescidin yerini soran yaşlı bir teyzenin, "Allah sana da namaz kılmayı nasip etsin” esprisi gülüşmelere neden oldu.

Yaşlı Teyzeden robota: Allah sana da namaz kılmayı nasip etsin
09 Ağustos 2019 - 10:54
Tamamen yerli teknoloji ile üretilen, İngilizce ve Türkçe sorulara yanıt veren robotların yolcularla diyaloğu ilginç görüntüler de oluşturdu.

Oğlunu, gelinini ve torunlarını Norveç’e göndermek için İstanbul Havalimanı’na gelen Fahriye Gürsoy, mescit’in yerini sorduğu robota “ Allah sana da namaz kılmayı nasip etsin” diyerek espri yaptı.

Kendisine verilen cevaplar için teşekkür eden Gürsoy, "Allah senden razı olsun. Sana da Allah namaz kılmak nasip etsin. Ne diyeyim ki" ifadelerini kullandı. 

Gürsoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlu, gelini torunlarını Norveç'e uğurladığı için üzgün olduğunu söyledi.

Yıllarca Norveç'te işçi olarak kaldığını, robotu ilk defa bu havalimanında gördüğünü ifade eden Gürsoy, "İlk mescidi sordum. Cevap verdi ama ikinci seferde bana darıldı ve söylemedi. Robotu görünce çok şaşırdık. İnsan gibi karşımıza çıkıyor ve sen soru sorabiliyorsun. O da cevap veriyor. Çok güzel bir şey" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum