Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

Dünyanın en pahalı tapınağı....

17 Aralık 2021 - 22:19

Dünyanın en pahalı tapınağı Hindistan'da bulunan ''padmanabhaswamy'' Tapınağı.
Her tarafı altın kaplı olan tapınağın değerini FORBES belirledi ve tam 1TRİLYON$..
Tuhaf bir şekilde, tapınağın kurulduğu tarihin kesin olarak belirtildiği tek bir tarihi kayıt yok.
Ancak tapınağın en etkileyici ve gizemli özelliği, iki büyük kobra tarafından korunan gizli bir odadır. Efsaneler, kapıyı açmaya cüret eden herkesin feci sonuçlarla karşılaşacağını söyler. Bu gizemli kapıya B Odası denir.
Odaların altısı açılmış olup, bunlardan biri yaklaşık 500 kilogram ağırlığında ve bir tanesi yaklaşık 500 kilogram olan elmas, mücevher, altın kaplar, silahlar, altın heykeller, altın filler ve elmas kolyeler şeklinde yaklaşık 22 milyar dolar değerinde altın elde edilmiştir.
Dünyanın farklı yerlerinden elde edilen altın sikkelerle dolu sayısız çantaya ek olarak yaklaşık 18 fit uzunluğunda. Yakut ve zümrütlerle süslenmiş 66 som altından hindistan cevizi kabuğu da dahil olmak üzere birçok tören kostümü de var.
Altından yapılmış paha biçilmez antikalar ve diğer tarafta elmaslar beklese de, birçok kişi gizemli odanın içinde saklanan içeriğin materyalist zenginliklerin çok ötesine geçtiğini düşünüyor. Herhangi bir 'sıradan insan', son derece kutsal ve güçlü 'Garuda Mantra'yı zikretmek dışında, gizemli B Odası'nı açmaya çalışırsa, muhtemelen kıyamet senaryolarıyla birlikte tapınak binalarının içinde ve çevresinde felaketlerin meydana geleceğine inanılmaktadır. Vedik astrologlara göre Hindistan'ı ve hatta dünyayı takip etmek.
2014 yılında yapılan bir envantere göre, tapınağın A Kasası, MÖ 200 yılına tarihlenen 2.000 altın sikke içeriyordu.
Tapınağın B Kasası'na yalnızca gizli bir Garuda mantra söyleme bilgisine aşina olan yüksek seviyeli bir sadhu tarafından girilebileceği söylenir. Kapı hiç kimse tarafından hiçbir şekilde açılamaz ve şu anda dünyada son derece kutsal ve güçlü siddhapurushalar veya siddharlar dışında sırrı elinde tutan kimse yoktur.
B Odasının ötesinde başka bir gizli iç odanın bulunduğuna inanılmaktadır.
Gizli kasanın ötesinde, tarihsel kayıtlar, gizemin gerçekten var olduğu yerde, katı altından yapılmış kalın duvarlardan inşa edilmiş başka bir odanın var olduğunu ve dünya tarihinde keşfedilmemiş en büyük hazineyi içerdiğini gösteriyor.
Ayrıca “Travancore” isimli bir kitaba bakacak olursak; A Guide Book for the Visitor (1933)” Emily Gilchriest Hatch tarafından yazılan eserde, gizemli kasayı açmayı deneyen ve feci sonuçlar veren insanların hesaplarını bulacağız.
1931'de bir grup insan kasalara girmeye çalıştı: Sonuçlar mı? Kobraların istila ettiği bir yer keşfettiklerinde hayatlarını kurtarmak için kaçmak zorunda kaldılar. 1908'deki hesaplar da benzer hikayelerden bahseder.
Bugün Sri Padmanabhaswamy tapınağı, metal dedektörleri, güvenlik kameraları ve bazıları ağır silahlarla donatılmış iki yüzden fazla muhafız tarafından korunan, gezegendeki en korunan yerlerden biridir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum