Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

Marc Anthony ve Kleopatra...

23 Mayıs 2019 - 12:17

Tarihte aşk hikayeleri dendiği zaman ilk akla gelenlerden biridir Mark Antony ve Kleopatra hikayesi. Julius Ceasar’ın ölümünden sonra Roma’nın doğu bölgesinin idaresi Marc Anthony’e geçer. Marc Anthony’de Mısır’ın efsane kraliçesi Kleopatra’nın büyüsüne kapılır. Kleopatra tahta oturacak bir kraliçe olma isteğinde olmuştur. Bu yüzden de siyasi birlikteliklerini her zaman aşk hayatına taşıdığı söylenir. Keza Sezar ile olan birlikteliği de bu şekildesürmüştür.

Marc Anthony yani Antonios ile 10 yıl süren tutkulu bir aşk yaşar Kleopatra. Bu birliktelikte 3 adet çocuk ve büyük siyasi başarılar elde edilir. Bu aşkın sonu ile ilgili anlatılan hikayelerden biri gözlerini kör eden aşk sonucunda diğer sorumluluklarının hiç biri ile ilgilenemez duruma gelmeleri sonucunda Roma’ya karşı birlikte büyük bir savaşa girip kaybetmeleri akabinde Anthony’nin Kleopatra’yı sorumlu tutması ve ve onun kendisi için öldüğünü söylemesidir.

Bu duruma dayamayan Kleopatra kendini anıtına kapatır. Kleopatra’nın öldüğünü düşünen Marc Anthony intihar eder fakat ağır yaralı olarak kurtulur. Biricik aşkının ölmediğini öğrenen Marc Anthony, Kleopatra’nın yanına gider ve kollarındayken can verir. Bu hikaye de tarihin en büyük aşk hikayeleri arasındaki yerini alır.

Bir diğer konuşulan son ise Antonius’un donanmasının güçsüzlüğünü görmesi üzerine kendi donanmasını geri yollaması ve Antonius’un ağır mağlubiyet sonrası intihar ederek hayatına son vermesi sonrasında Kleopatra’nın da kadehindeki zehirli şarabı içerek hayatına son verdiğidir. Ardından da onu bir yılanın zehirlediği haberleri yayılır…


Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

YORUMLAR

  • 0 Yorum