Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

Sapyoseksüel nedir, sapyoseksüel kimlere denir?

15 Temmuz 2019 - 11:40

Sapyoseksüel son zamanlarda en çok merak edilen konulardan bir tanesi haline geldi. Akıllı veya zeki sözcüğünün latincesi olan sapien ile sexualis'in birleşmesinden oluşan bir kelimedir. Sapyoseksüelliğin basit olarak tanımından bahsetmek gerekirse ikili ilişkilerde kişinin ‘’ben onun beynini seviyorum’’ cümlesiyle özetleyebiliriz. Sapyoseksüel kişiler genellikle entelektüellikten, zekadan ve zekice yapılan espirilerden hoşlanan kişilerdir.



Bu durum aynı zamanda partnerinin tam anlamıyla zekâsından etkilenmesi durumu olarak da tanımlanabilir.



Sapyoseksüel kişiler, fotoğrafınızdan daha çok onunla konuşma tarzınızdan hatta mesajlaşmalarınızdaki dil bilgisi kurallarına, kültür düzeyinize bakarlar. Ayrıntıcılık, mükemmeliyetçilik sapyoseksüel kişiler arasında oldukça yaygındır.



Sapyoseksüel kişiler popüler olan şeylere çok az ilgi duyarlar. Onlar trend ve popüler olanları değil, kimsenin bilmediği ve henüz görmediği şeyleri beğenmeyi severler.



Sizce selfie gönderen biri mi daha çekici yoksa dil bilgisi kurallarına dikkat eden biri mi?



Sapyoseksüel kişiler bu sorunun cevabına net olarak dil bilgisi kurallarına dikkat eden bir kişi olarak cevap verirler. De ve da’ları doğru bir şekilde kullanan, umulmadık kelimelerle devrik cümleler kurabilen birisi sürekli selfie çekip yollayan birisine göre daha çekici geliyorsa siz de sapyoseksüelsiniz demektir.



Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

YORUMLAR

  • 0 Yorum