GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Darbe, öyle değil bakın nasıl oldu?

09 Mayıs 2020 - 12:16

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Sağlık Bakanlığı, liglerin 12 Haziran'da yeniden başlaması konusunda bakanlığın ya da Bilim Kurulu'nun herhangi bir önerisi ya da katkısı olmadığını ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu kendi özgür iradesi ile ligleri başlatma kararı alıyormuş. Sorumluluk federasyondaymış. TFF, devlet içinde devlet de bizim mi haberimiz yok?” dedi.

Öztrak, “Eğer salgından çıkış böyle yönetilecekse, isteyen istediği gibi özgür iradesiyle hareket edecekse bu Bilim Kurulu neden var? Sağlık Bakanlığı neden var, bakan olarak siz neden varsınız? Yarın, restorant, kafe ve eğlence mekanı sahipleri kendi özgür iradeleri ile işe başlamak isterse ne diyeceksiniz?” diye sordu.

Öztrak, “Diğer bir garabet de Saray hükümetinin salgından çıkış stratejisi kapsamında AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılacağına yönelik açıklaması oldu. Sağlık Bakanı'nın 'Bunları biz kapatmadık ki biz açalım' şeklindeki muğlak ifadelerinden, kararın Bilim Kurulu'nun Saray hükümetine yaptığı tavsiyeler arasında olmadığı ortaya çıktı.” dedi.

***


Öte yandan, sosyal medyada, Furkan Derneği, “Cami ve Cuma namazlarını bu kadar önemsiz mi görüyorsunuz? Şartlar her yer için uygun hâle getiriliyor da bir tek camiler için mi uygun değil? AVM'lerin sahibi var da camileri sahipsiz mi buldunuz? Diyanet işleri neden camilere sahip çıkmıyor?” diye mesaj yayınladı.

Mücahit Avcı imzalı başka bir mesajda “Ligleri başlatmak TFF’nin kendi kararıdır bizi bağlamaz, AVM’leri açmak yönetimlerin kendi kararıdır bizi ilgilendirmez! CHP’li belediyeler korona virüs sürecinde karar alınca; ‘Kime sordunuz? Devlet içinde devlet misiniz siz?’ diyordunuz. TFF ve AVM’ler devlet içinde devlet mi?” deniliyor.

Ünlü şarkıcı Semiha Yankı da öfkeli: “Deniz kenarında yürümek yasak… AVM açık... Deniz kenarında ya da sahil kasabalarında lokantalar kapalı AVM’ler açık... Bu nasıl bir iş anlamak mümkün değil... Kapalı alanlar açık, açık hava mekânları kapalı… Aklıma mukayyet olun…”

***

Bütün bunlar yetmezmiş gibi, “Devlet içinde devlet”e örnek gösterilebilecek bir de yönetmelik yayınlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, “Finansal Piyasalarda Manipülasyon ve Yanıltıcı İşlemler Hakkında Yönetmelik” yayınladı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte “Bir finansal aracın arzına, talebine veya döviz kuru ve faiz dahil fiyatına ilişkin yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran ya da uyandırabilecek olan ya da bu fiyatın anormal veya yapay düzeyde tutulmasını sağlayan ya da sağlayabilecek olan yanlış veya yanıltıcı bilgi veya söylentileri, internet dahil herhangi bir kitle iletişim aracı yoluyla ya da başka bir yolla yaymak” manipülasyon kapsamına alındı.


Oysa Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun, basın özgürlüğünü denetleme ve düzenleme yetkisi yoktur. Anayasa ve yasayla düzenlenen bir konuda, BDDK’nın hüküm vermesi söz konusu bile edilemez ama ediliyor.

Bari, Futbol Federasyonu da bir yönetmelik yayınlasın ve “futbol maçları öncesinde maç sonuçları ile ilgili tahminde bulunmak şike kapsamına alınmıştır” desin bari...

***

Devletin çivisini gerçekten çıkardılar ama kendileri de raydan çıktı, uçuruma gidiyorlar, haberleri yok...

Tabii iktidarın raydan çıktığını söylemek de “darbe çağrısı yapmak” diye nitelendirilmezse...

15 Temmuz darbe girişimini lehine kullanarak, usulsüz oylama yaptırarak ve milletvekilleri üzerinde baskı kurarak, şaibeli bir referandum yaparak devletin sistemini değiştiren, demokrasiden “ılımlı otokrasi”ye geçen ve basın üzerinde hapis, para cezası gibi tahakküm yöntemleri uygulayan iktidar, bu şekilde özgürlüklere vurduğu darbeyi, muhalefeti darbecilikle suçlayıp kapatmaya çalışıyor.

Kaynak Yeniçağ: Darbe, öyle değil bakın nasıl oldu? - Arslan BULUT

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar